Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Bloodslide – “Pica”

Goed nieuws uit de postpunkwereld! Mike Wallace (drummer bij Canadezen van Preoccupations), gitarist Greg Ahee (van het fantastische Protomartyr) en AJ Lambert (kleindochter van de grote Frank Sinatra) slaan de handen in elkaar op hun nieuw project, Bloodslide. Zopas losten ze debuutsingle “Pica”, een post-apocalyptische thriller van een nummer. Voorlopig is het nog niet duidelijk welke ambities ze met dit project hebben.

Ahee verandert in feite bijna niets aan zijn sound die Protomartyr nu al bijna een decennium definieert. “Pica” zou dus makkelijk op een plaat van die band kunnen belanden, ware het niet dat we nu een frontvrouw achter de microfoon hebben staan. De duistere, apocalyptische sfeer die Ahee zo graag creëert verdwijnt dus niet, sterker nog, deze song jaagt ons zelfs nog meer de stuipen op het lijf dan wat we van hem gewoon zijn. De oorzaak hiervan zou ook wel eens kunnen liggen bij de daverende synthesizer die doorheen het hele nummer galmt. De drums zijn daarentegen wel vrij scherp en contrasteren nogal met de rest van het nummer, maar niet zozeer dat ze de toon van de single verpesten. De stemmen sluiten er wel perfect bij aan en zetten die haren in onze nek nu ook permanent recht. Niets zo vrolijk als een mysterieuze stem die ‘Mamaaa, mamaaa’ fluistert namelijk. Toch?

Veelbelovend is het allemaal wel. Voor fans van de donkere kant van Protomartyr en hun naaste collega’s is dit meer dan waarschijnlijk een droom die uitkomt. We zijn dus benieuwd wat het drietal met dit project van plan is.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

23 posts

About author
Ik heb een ongezonde obsessie voor post-punk.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
AlbumsRecensies

Protomartyr - Ultimate Succes Today (★★★½): Creepy postpunk

Net als vele andere artiesten brengt Protomartyr dezer dagen een album uit dat onzekerheid en ongemak uitstraalt. Het grote verschil is dat…
AlbumsRecensies

HEADS. - Push (★★★): Met de hete adem van Steve Albini in de nek

Berlijn is een bizarre stad waar vanalles samenkomt. Een Australiër raakte er verdwaald en besloot met twee locals zijn gevoelens op muziekpapier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.