Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Bloodslide – “Pica”

Goed nieuws uit de postpunkwereld! Mike Wallace (drummer bij Canadezen van Preoccupations), gitarist Greg Ahee (van het fantastische Protomartyr) en AJ Lambert (kleindochter van de grote Frank Sinatra) slaan de handen in elkaar op hun nieuw project, Bloodslide. Zopas losten ze debuutsingle “Pica”, een post-apocalyptische thriller van een nummer. Voorlopig is het nog niet duidelijk welke ambities ze met dit project hebben.

Ahee verandert in feite bijna niets aan zijn sound die Protomartyr nu al bijna een decennium definieert. “Pica” zou dus makkelijk op een plaat van die band kunnen belanden, ware het niet dat we nu een frontvrouw achter de microfoon hebben staan. De duistere, apocalyptische sfeer die Ahee zo graag creëert verdwijnt dus niet, sterker nog, deze song jaagt ons zelfs nog meer de stuipen op het lijf dan wat we van hem gewoon zijn. De oorzaak hiervan zou ook wel eens kunnen liggen bij de daverende synthesizer die doorheen het hele nummer galmt. De drums zijn daarentegen wel vrij scherp en contrasteren nogal met de rest van het nummer, maar niet zozeer dat ze de toon van de single verpesten. De stemmen sluiten er wel perfect bij aan en zetten die haren in onze nek nu ook permanent recht. Niets zo vrolijk als een mysterieuze stem die ‘Mamaaa, mamaaa’ fluistert namelijk. Toch?

Veelbelovend is het allemaal wel. Voor fans van de donkere kant van Protomartyr en hun naaste collega’s is dit meer dan waarschijnlijk een droom die uitkomt. We zijn dus benieuwd wat het drietal met dit project van plan is.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

164 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2023

Het oog wil ook wat, dat geldt zelfs in de auditieve wereld van de muziek. Albums terugbrengen naar hun artwork is de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Absolutely Free Festival: Porridge Radio, King Hannah, Protomartyr en meer!

Nu de festivalzomer alsmaar nadrukkelijker voor de deur staat, kan ook Absolutely Free Festival in Genk niet achterblijven. Het tweedaagse festival in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Protomartyr - "Make Way"

Elf jaar na hun stomend debuut is Protomartyr rijp voor een zesde lp. Deze heet Formal Growth in the Desert en zal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.