Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STUFF. – “Waksi”

Foto: Alexander Popelier

Vier lange jaren wachten, maar het is eindelijk zover. We krijgen dit jaar een nieuw album van STUFF., het Belgische quintet dat als geen ander jazz een eigen invulling weet te geven door volop invloeden van andere genres te gebruiken. “Waksi” is na “Cumulus” en “Honu” de derde single die we van T(h)reats te horen krijgen. Daarnaast kregen we begin 2021 ook nog eens de live versies van  “OB499” en “Kwibus” voorgeschoteld, twee andere nummers van de nieuwe plaat. De jongens van STUFF. wisten ons op hun sociale media te vertellen dat de nieuwe single een edit is van een lange, spontane jam die ze opgenomen hebben en dat invloeden van Betty Davis nooit ver af zijn.

Maar als wij “Waksi” beluisteren, horen we toch voornamelijk een doorwinterde STUFF.-track. Een lome bas en aarzelende drumlijn nemen je zij aan zij mee op pad voor een nachtelijke wandeling door het STUFF.-universum. Die lome sfeer slaat al snel om in dreiging wanneer een disruptieve synthesizer voor chaos komt zorgen. Die synthesizer jaagt vervolgens gedurende het hele nummer op de ritmesectie, die op hun tempo blijven verder kuieren. In het midden van het nummer bieden Gyselinck en zijn kompanen even een rustmoment aan, om vervolgens op dezelfde manier terug op gang te komen en voor nog meer chaos te zorgen. “Waksi” overtuigt alweer zonder moeite. Wat zal T(h)reats een fantastisch album worden als STUFF. dit niveau kan aanhouden.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Unwind Festival (Dag 2): Alternerend af- en opladen in de oase van OLT

Unwind is een van de grote openers van de festivalzomer en meteen ook een van de nieuwe festivals die dit jaar veelvuldig…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2021

Het einde van 2021 komt in zicht en naar goede gewoonte blikken we dan terug. Het was wederom een bewogen jaar voor…
LiveRecensies

STUFF. @ De Kreun: Snoeihard met delicate schoonheid

@Gregory Vlieghe Twaalf jaar geleden bracht drummer Lander Gyselinck enkele bevriende artiesten samen voor een jamsessie in de iconische nachtclub The White…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.