Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STUFF. – “Waksi”

Foto: Alexander Popelier

Vier lange jaren wachten, maar het is eindelijk zover. We krijgen dit jaar een nieuw album van STUFF., het Belgische quintet dat als geen ander jazz een eigen invulling weet te geven door volop invloeden van andere genres te gebruiken. “Waksi” is na “Cumulus” en “Honu” de derde single die we van T(h)reats te horen krijgen. Daarnaast kregen we begin 2021 ook nog eens de live versies van  “OB499” en “Kwibus” voorgeschoteld, twee andere nummers van de nieuwe plaat. De jongens van STUFF. wisten ons op hun sociale media te vertellen dat de nieuwe single een edit is van een lange, spontane jam die ze opgenomen hebben en dat invloeden van Betty Davis nooit ver af zijn.

Maar als wij “Waksi” beluisteren, horen we toch voornamelijk een doorwinterde STUFF.-track. Een lome bas en aarzelende drumlijn nemen je zij aan zij mee op pad voor een nachtelijke wandeling door het STUFF.-universum. Die lome sfeer slaat al snel om in dreiging wanneer een disruptieve synthesizer voor chaos komt zorgen. Die synthesizer jaagt vervolgens gedurende het hele nummer op de ritmesectie, die op hun tempo blijven verder kuieren. In het midden van het nummer bieden Gyselinck en zijn kompanen even een rustmoment aan, om vervolgens op dezelfde manier terug op gang te komen en voor nog meer chaos te zorgen. “Waksi” overtuigt alweer zonder moeite. Wat zal T(h)reats een fantastisch album worden als STUFF. dit niveau kan aanhouden.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ECHT! - "Charlier"

In 2020 kwam ECHT! verrassend sterk uit de hoek met hun ep douf, wat hen een plaats tussen onze Grote Beren van…
LiveRecensies

STUFF., Dijf Sanders, Bandler Ching & Dishwasher_ @ Gent Jazz: Superlatieven

Ondanks dat we afgelopen dagen al enkele zeer goede optredens zagen hier op Gent Jazz, is het toch de tweede zaterdag die…
AlbumsFeatured albumsRecensies

STUFF. - T(h)reats (★★★★): Tussen dreiging en verwondering

Moeten we STUFF. nog introduceren? Dit Belgische kwintet deed binnen- en buitenland versteld staan met hun heerlijk grensvervagende jams. Ze werden het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.