Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STUFF. – “Honu”

Foto: Alexander Popelier

Na een lange pauze lijkt het Gentse jazzquintet STUFF. zachtjesaan weer op stoom te komen. Met drie nieuwe nummers, waaronder “Cumulus” en het recente “OB499”, lijkt hun komende derde album T(h)reats substantie te krijgen. Het doet deugd te merken dat de atypische jazzband nog niet van hun stijl is afgestapt, integendeel. Het album zou zo mogelijk nog abstracter, psychedelischer, funkyer, en eclectischer moeten klinken dan hun eerdere albums Old Dreams New Planets en STUFF. Die tendens bevestigen ze alleszins met hun nieuwste single “Honu”.

Vervelen doet “Honu” alleszins nooit. Een strakke drum houdt een wirwar aan exotische klanken, en een occasionele blazer, netjes in het gareel. Drummer Lander Gyselinck lijkt zijn bandleden af en toe te moeten verhinderen alle kanten op te trekken. Met een paar tegendraadse ritmeveranderingen en stijlbreuken vloeit het nummer dan ook van de ene gemoedstoestand in de andere. STUFF. sleurt je door luchtige passages, dramatische escapades en licht mysterieuze avonturen, en dat allemaal in een kleine vier minuten. Wat net ervoor nog experimenteel of weggeplukt uit een jamsessie klonk, lijkt plots perfect in het asymmetrische plaatje te kloppen. We zijn benieuwd welke voorproefjes er nog volgen voor we aan het hoofdgerecht T(h)reats kunnen beginnen!

Facebook / Instagram / Website

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hania Rani - "Hello"

Amper drie maanden na On Giacometti, haar recentste album, is Hania Rani alweer terug met een gloednieuwe single. De Poolse pianiste en…
InstagramLiveRecensies

Unwind Festival (Dag 2): Alternerend af- en opladen in de oase van OLT

Unwind is een van de grote openers van de festivalzomer en meteen ook een van de nieuwe festivals die dit jaar veelvuldig…
LiveRecensies

Jordan Rakei @ Ancienne Belgique (AB): Routineklus met twee gezichten

‘Hey jongens, wat willen jullie eigenlijk horen?’ Voor hij aan zijn derde nummer van de avond begint, peilt de Australische singer-songwriter Jordan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.