Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STUFF. – “Honu”

Foto: Alexander Popelier

Na een lange pauze lijkt het Gentse jazzquintet STUFF. zachtjesaan weer op stoom te komen. Met drie nieuwe nummers, waaronder “Cumulus” en het recente “OB499”, lijkt hun komende derde album T(h)reats substantie te krijgen. Het doet deugd te merken dat de atypische jazzband nog niet van hun stijl is afgestapt, integendeel. Het album zou zo mogelijk nog abstracter, psychedelischer, funkyer, en eclectischer moeten klinken dan hun eerdere albums Old Dreams New Planets en STUFF. Die tendens bevestigen ze alleszins met hun nieuwste single “Honu”.

Vervelen doet “Honu” alleszins nooit. Een strakke drum houdt een wirwar aan exotische klanken, en een occasionele blazer, netjes in het gareel. Drummer Lander Gyselinck lijkt zijn bandleden af en toe te moeten verhinderen alle kanten op te trekken. Met een paar tegendraadse ritmeveranderingen en stijlbreuken vloeit het nummer dan ook van de ene gemoedstoestand in de andere. STUFF. sleurt je door luchtige passages, dramatische escapades en licht mysterieuze avonturen, en dat allemaal in een kleine vier minuten. Wat net ervoor nog experimenteel of weggeplukt uit een jamsessie klonk, lijkt plots perfect in het asymmetrische plaatje te kloppen. We zijn benieuwd welke voorproefjes er nog volgen voor we aan het hoofdgerecht T(h)reats kunnen beginnen!

Facebook / Instagram / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ECHT! - "Charlier"

In 2020 kwam ECHT! verrassend sterk uit de hoek met hun ep douf, wat hen een plaats tussen onze Grote Beren van…
LiveRecensies

STUFF., Dijf Sanders, Bandler Ching & Dishwasher_ @ Gent Jazz: Superlatieven

Ondanks dat we afgelopen dagen al enkele zeer goede optredens zagen hier op Gent Jazz, is het toch de tweede zaterdag die…
AlbumsFeatured albumsRecensies

STUFF. - T(h)reats (★★★★): Tussen dreiging en verwondering

Moeten we STUFF. nog introduceren? Dit Belgische kwintet deed binnen- en buitenland versteld staan met hun heerlijk grensvervagende jams. Ze werden het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.