Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STUFF. – “Honu”

Foto: Alexander Popelier

Na een lange pauze lijkt het Gentse jazzquintet STUFF. zachtjesaan weer op stoom te komen. Met drie nieuwe nummers, waaronder “Cumulus” en het recente “OB499”, lijkt hun komende derde album T(h)reats substantie te krijgen. Het doet deugd te merken dat de atypische jazzband nog niet van hun stijl is afgestapt, integendeel. Het album zou zo mogelijk nog abstracter, psychedelischer, funkyer, en eclectischer moeten klinken dan hun eerdere albums Old Dreams New Planets en STUFF. Die tendens bevestigen ze alleszins met hun nieuwste single “Honu”.

Vervelen doet “Honu” alleszins nooit. Een strakke drum houdt een wirwar aan exotische klanken, en een occasionele blazer, netjes in het gareel. Drummer Lander Gyselinck lijkt zijn bandleden af en toe te moeten verhinderen alle kanten op te trekken. Met een paar tegendraadse ritmeveranderingen en stijlbreuken vloeit het nummer dan ook van de ene gemoedstoestand in de andere. STUFF. sleurt je door luchtige passages, dramatische escapades en licht mysterieuze avonturen, en dat allemaal in een kleine vier minuten. Wat net ervoor nog experimenteel of weggeplukt uit een jamsessie klonk, lijkt plots perfect in het asymmetrische plaatje te kloppen. We zijn benieuwd welke voorproefjes er nog volgen voor we aan het hoofdgerecht T(h)reats kunnen beginnen!

Facebook / Instagram / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

STUFF. @ De Kreun: Snoeihard met delicate schoonheid

@Gregory Vlieghe Twaalf jaar geleden bracht drummer Lander Gyselinck enkele bevriende artiesten samen voor een jamsessie in de iconische nachtclub The White…
AlbumsRecensies

Jordan Rakei - What We Call Life (★★★★): Het leven samengevat in 10 soulvolle nummers

Is dit het, is dit wat het leven inhoudt? Als ontnuchterende tienerjongen spookte die vraag wel vaker door Jordan Rakei’s hoofd. De…
InstagramLiveRecensies

STUFF., Portico Quartet, Dans Dans & ECHT! @ Jazz Middelheim: Jazz hand in hand met elektronica

De aanloop naar de veertigste editie van Jazz Middelheim verliep hobbelig. Zo werd er vorige week nog aangekondigd dat er slechts één…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.