Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STUFF. – “Cumulus”

De spannendste band van ons Belgenlandje is eindelijk terug. Twee jaar nadat STUFF. old dreams new planets uitbracht, krijgen we vandaag met “Cumulus” nog eens nieuwe muziek van het vijftal te horen. Natuurlijk zaten ze de afgelopen jaren niet stil, zo konden we ze nog live aan het werk zien en waren enkele leden ook nog bezig met andere muzikale projecten. Dries Laheye deed verder met Hoera., wat leidde tot het geweldige Jauna terwijl Lander Gyselinck zijn drumkunsten bleef vertonen met onder andere Beraadgeslagen en zijn doctoraatsproject Hihats In Trees.

Aan hun stijl hebben de vijf mannen gelukkig niet al te veel veranderd. Het lappendeken van jazz, electronica en funk blijft behouden. “Cumulus” lijkt op het eerste zicht in een donkere sfeer te baden, maar dit klaart helemaal op wanneer Lander zijn drumkwaliteiten laat spreken. De band sleept ons op een kleine vijf minuten helemaal mee de wereld rond. Vanuit een donker bos belanden we op een zuiders strand, waarna we plots opduiken in een experimentele club en dit allemaal in een vloeiend geheel. We zijn blij dat STUFF. terug is, want van dit niveau lopen er niet al te veel artiesten rond in onze contreien!

FacebookTwitter/ Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hania Rani - "Hello"

Amper drie maanden na On Giacometti, haar recentste album, is Hania Rani alweer terug met een gloednieuwe single. De Poolse pianiste en…
InstagramLiveRecensies

Zwangere Guy & Lander Gyselinck @ Wilde Westen (De Kreun): Twee vrienden op een podium

Deze maandag nog sloopte Zwangere Guy met zijn band STIKSTOF de Ancienne Belgique. Veel tijd heeft hij niet gehad om te recupereren,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Zwangere Guy & Lander Gyselinck - Pourriture Noble (★★★★): Vriendschap is... elkaar beter maken

Soms zie je dingen voorbijkomen waarvan je je afvraagt hoe ze daar in hemelsnaam terecht zijn gekomen. Een olifant in een boom,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.