Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood – “Boilermaker”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Royal Blood heeft sinds de release van hun vorige album enkele jaren stil gezeten, maar zijn vorig jaar dan toch opnieuw de studio ingedoken. Hun derde album Typhoons staat gepland voor 30 april en zal, als we de singles mogen geloven althans, toch een ietwat andere sound hebben, met vooral de invloeden van disco die al meermaals te horen waren. Op “Boilermaker” keren ze terug naar de tijden van weleer. En hoe!

Vettige en strakke (bas)gitaarriffs, drums die als de donder in een vallei weergalmen en Mike Kerr die zijn keelgat wijd open zet: dat is de Royal Blood die de rockwereld op zijn grondvesten liet daveren. Hetzelfde doen ze eindelijk weer met “Boilermaker”. Waar “Trouble’s Coming” en “Typhoons” vooral de dansbenen aanzwengelden, zullen het nu eerder de nekspieren zijn die achteraf wat pijnlijk aanvoelen. Het duo kan met andere woorden sinds lang weer de rauwe en brutale kracht evenaren waarmee ze met hun uitstekende debuutalbum Royal Blood een ware schokgolf veroorzaakten, meer dan waarschijnlijk met dank aan de productie die werd verzorgd door Josh Homme. Een kopie van hun vroege werk is het evenwel niet; de muzikale ervaring en inventiviteit die ze door hun pauze na How Did We Get So Dark? verkregen is nog steeds duidelijk hoorbaar in de korte overgangsstukken en al zeker in de opbouw naar de climax, waarin het lijkt alsof er vliegende schotels voorbij vliegen. Speciaal, maar ons hoor je niet klagen.

Oef! Na de gigantische teleurstelling van het veel te saaie “Limbo” lijkt het erop dat dat slechts een eenzaat in zijn soort zal geweest zijn. Voor fans van het eerste uur die zich niet konden vinden in hun nieuwe sound, zal dit wel het één en ander goed maken.

 / Instagram / 

Ontdek nog meer muziek op Spotify.

155 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hideous - "Hideous"

Bij de fans van onder meer Royal Blood en Queens of the Stone Age zal de muziek van Belgische supergroep Hideous ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood - “Supermodel Avalanches”

Begin september bracht Royal Blood met Back To The Water Below zijn reeds vierde album uit. Mike Kerr en Ben Thatcher keerden…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.