banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood – “Boilermaker”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Royal Blood heeft sinds de release van hun vorige album enkele jaren stil gezeten, maar zijn vorig jaar dan toch opnieuw de studio ingedoken. Hun derde album Typhoons staat gepland voor 30 april en zal, als we de singles mogen geloven althans, toch een ietwat andere sound hebben, met vooral de invloeden van disco die al meermaals te horen waren. Op “Boilermaker” keren ze terug naar de tijden van weleer. En hoe!

Vettige en strakke (bas)gitaarriffs, drums die als de donder in een vallei weergalmen en Mike Kerr die zijn keelgat wijd open zet: dat is de Royal Blood die de rockwereld op zijn grondvesten liet daveren. Hetzelfde doen ze eindelijk weer met “Boilermaker”. Waar “Trouble’s Coming” en “Typhoons” vooral de dansbenen aanzwengelden, zullen het nu eerder de nekspieren zijn die achteraf wat pijnlijk aanvoelen. Het duo kan met andere woorden sinds lang weer de rauwe en brutale kracht evenaren waarmee ze met hun uitstekende debuutalbum Royal Blood een ware schokgolf veroorzaakten, meer dan waarschijnlijk met dank aan de productie die werd verzorgd door Josh Homme. Een kopie van hun vroege werk is het evenwel niet; de muzikale ervaring en inventiviteit die ze door hun pauze na How Did We Get So Dark? verkregen is nog steeds duidelijk hoorbaar in de korte overgangsstukken en al zeker in de opbouw naar de climax, waarin het lijkt alsof er vliegende schotels voorbij vliegen. Speciaal, maar ons hoor je niet klagen.

Oef! Na de gigantische teleurstelling van het veel te saaie “Limbo” lijkt het erop dat dat slechts een eenzaat in zijn soort zal geweest zijn. Voor fans van het eerste uur die zich niet konden vinden in hun nieuwe sound, zal dit wel het één en ander goed maken.

 / Instagram / 

Ontdek nog meer muziek op Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Imagine Dragons headliner van Rock Werchter en Pinkpop in 2022

Groot festivalnieuws rond Rock Werchter en Pinkpop bleef lang uit, maar de stilte wordt vandaag gebroken met een nieuwe aankondiging. De Amerikaanse…
AlbumsRecensies

We Are Scientists – Huffy (★½): Te veel stijlen, te weinig chemie

Recht uit New York komt We Are Scientists af met hun nieuwe langspeler Huffy. De band die het pad der indierock al…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Royal Blood - Typhoons (★★★½): Headbangen met je heupen

Dat een knaller van een debuutalbum achteraf vaak een vervloekt geschenk blijkt, moet je maar eens vragen aan ene Julian Casablancas. Onvoorzien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.