Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood – “Boilermaker”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Royal Blood heeft sinds de release van hun vorige album enkele jaren stil gezeten, maar zijn vorig jaar dan toch opnieuw de studio ingedoken. Hun derde album Typhoons staat gepland voor 30 april en zal, als we de singles mogen geloven althans, toch een ietwat andere sound hebben, met vooral de invloeden van disco die al meermaals te horen waren. Op “Boilermaker” keren ze terug naar de tijden van weleer. En hoe!

Vettige en strakke (bas)gitaarriffs, drums die als de donder in een vallei weergalmen en Mike Kerr die zijn keelgat wijd open zet: dat is de Royal Blood die de rockwereld op zijn grondvesten liet daveren. Hetzelfde doen ze eindelijk weer met “Boilermaker”. Waar “Trouble’s Coming” en “Typhoons” vooral de dansbenen aanzwengelden, zullen het nu eerder de nekspieren zijn die achteraf wat pijnlijk aanvoelen. Het duo kan met andere woorden sinds lang weer de rauwe en brutale kracht evenaren waarmee ze met hun uitstekende debuutalbum Royal Blood een ware schokgolf veroorzaakten, meer dan waarschijnlijk met dank aan de productie die werd verzorgd door Josh Homme. Een kopie van hun vroege werk is het evenwel niet; de muzikale ervaring en inventiviteit die ze door hun pauze na How Did We Get So Dark? verkregen is nog steeds duidelijk hoorbaar in de korte overgangsstukken en al zeker in de opbouw naar de climax, waarin het lijkt alsof er vliegende schotels voorbij vliegen. Speciaal, maar ons hoor je niet klagen.

Oef! Na de gigantische teleurstelling van het veel te saaie “Limbo” lijkt het erop dat dat slechts een eenzaat in zijn soort zal geweest zijn. Voor fans van het eerste uur die zich niet konden vinden in hun nieuwe sound, zal dit wel het één en ander goed maken.

 / Instagram / 

Ontdek nog meer muziek op Spotify.

40 posts

About author
Ik heb een ongezonde obsessie voor post-punk.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Royal Blood - Typhoons (★★★½): Headbangen met je heupen

Dat een knaller van een debuutalbum achteraf vaak een vervloekt geschenk blijkt, moet je maar eens vragen aan ene Julian Casablancas. Onvoorzien…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood - "Limbo"

De riffrockhelden van Royal Blood brengen op 30 april hun derde langspeler uit, na een ijzersterk debuut en een teleurstellende tweede. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.