Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood – “Trouble’s Coming”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Een kleine tien jaar geleden besloten Mike Kerr en Ben Tatcher een band op te richten, en de rest is geschiedenis. Het kind werd Royal Blood gedoopt en met hun debuutplaat speelde het duo zich regelrecht in de harten van heel wat Belgen. Ondertussen zijn we al een tweede album en heel wat passages verder, maar sinds een aantal jaar is het oorverdovend stil rond de band. Vorig jaar gaf Mike al aan dat de rockers bezig waren met een derde langspeler, maar op een echte aankondiging bleef het wachten. De heren namen even een break uit de studio en stonden toen als subheadliner op Pukkelpop, mét nieuw materiaal. Nu, een dik jaar later, krijgen we dan eindelijk een eerste officiële single van album nummer drie, en dat in de vorm van “Trouble’s Coming”.

‘Het is een van de beste nummers die we ooit hebben gemaakt’, zei Mike net voor het nummer in première ging op BBC Radio 1 en we moeten hem daar enigszins gelijk in geven. Op hun tweede album verweten we Royal Blood ervan dat ze een soort slappe tweede versie van hun debuutplaat hadden gefabriceerd, maar van “Trouble’s Coming” kunnen we dat helemaal niet meer zeggen. De Britten hebben zich nu meer laten inspireren door de elektronica en dat is al vanaf de begintonen hoorbaar. Met een strakke gitaar worden we meteen bij de keel gegrepen, terwijl de lichte elektronische touches op de achtergrond alles aan elkaar binden. Mike klinkt gladder dan ooit tevoren en blinkt vooral in de refreinen uit. De nieuwste worp van de heren zit lekker in elkaar en blijft goed hangen, waardoor het ongetwijfeld een anthem in wording is. Na een goeie twee minuten slaat alles om en neemt de gitaar de boel over. Het klinkt allemaal heel cool, maar dan valt alles stil met een piano. Geen paniek, want daarna komt alles nog eens dubbel zo hard binnen!

Zonder hun herkenbare sound te verraden, zijn Mike en Ben op “Trouble’s Coming” gegroeid. Een leuke comeback dus, die vast en zeker naar veel meer smaakt!

Op zondag 4 juli staat Royal Blood op de Main Stage van Rock Werchter, met die derde plaat onder de arm.

 / Instagram /

Ontdek nog meer muziek op Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hideous - "Hideous"

Bij de fans van onder meer Royal Blood en Queens of the Stone Age zal de muziek van Belgische supergroep Hideous ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood - “Supermodel Avalanches”

Begin september bracht Royal Blood met Back To The Water Below zijn reeds vierde album uit. Mike Kerr en Ben Thatcher keerden…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.