Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood – “Typhoons”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Met hun selftitled debuut deden Ben Thatcher en Mike Kerr de wereld van de stevigere rock op haar grondvesten daveren. Een drummer en een zanger/bassist, het geheim van Royal Blood is niet meer dan dat. Of toch, hun unieke sound, die even vernuftig als eenvoudig klinkt en waarmee ze al meerdere festivalweides hebben doen ‘moshen’. Wereldwijd, maar zeker ook bij ons hebben vele collega’s zich bovendien gespiegeld aan de succesformule van de Britten, die wel een dip kende bij die vervloekte tweede plaat. How did we get so repetitive had die evenzeer kunnen heten, gelukkig lijken ze een nieuwe adem te hebben gevonden op het verfrissende “Trouble’s Coming”, dat als comeback wel kon tellen.

Je omverblazen doet de tweede single van hun derde album niet meteen, je heupen uit hun winterslaap halen verrassend genoeg wel. “Typhoons” valt meteen op door de discowending die wordt genomen, in combinatie met de vertrouwde, strakke gitaarrifs. Ook de band zelf is zich van de muzikale transformatie bewust: een dansbare, uptempo beat vormde het vertrekpunt, en ze maken zelfs voorzichtig de vergelijking met AC/DC. Hoe dan ook, het geheel klinkt misschien onwennig in het begin, na een slappe tweede plaat en een moment van radiostilte, is dit toch wel een serieuze stap vooruit, richting het succes van hun begindagen. Wedden dat het nummer zich na een paar keer luisteren tot oorwurm ontpopt?

Het einde van vier jaren muzikale droogte komt ook in zicht, op 30 april wordt ons geduld met het nieuwe album Typhoons niet langer op de proef gesteld.

 / Instagram /

Ontdek nog meer muziek op Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hideous - "Hideous"

Bij de fans van onder meer Royal Blood en Queens of the Stone Age zal de muziek van Belgische supergroep Hideous ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood - “Supermodel Avalanches”

Begin september bracht Royal Blood met Back To The Water Below zijn reeds vierde album uit. Mike Kerr en Ben Thatcher keerden…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.