banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood – “Typhoons”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Met hun selftitled debuut deden Ben Thatcher en Mike Kerr de wereld van de stevigere rock op haar grondvesten daveren. Een drummer en een zanger/bassist, het geheim van Royal Blood is niet meer dan dat. Of toch, hun unieke sound, die even vernuftig als eenvoudig klinkt en waarmee ze al meerdere festivalweides hebben doen ‘moshen’. Wereldwijd, maar zeker ook bij ons hebben vele collega’s zich bovendien gespiegeld aan de succesformule van de Britten, die wel een dip kende bij die vervloekte tweede plaat. How did we get so repetitive had die evenzeer kunnen heten, gelukkig lijken ze een nieuwe adem te hebben gevonden op het verfrissende “Trouble’s Coming”, dat als comeback wel kon tellen.

Je omverblazen doet de tweede single van hun derde album niet meteen, je heupen uit hun winterslaap halen verrassend genoeg wel. “Typhoons” valt meteen op door de discowending die wordt genomen, in combinatie met de vertrouwde, strakke gitaarrifs. Ook de band zelf is zich van de muzikale transformatie bewust: een dansbare, uptempo beat vormde het vertrekpunt, en ze maken zelfs voorzichtig de vergelijking met AC/DC. Hoe dan ook, het geheel klinkt misschien onwennig in het begin, na een slappe tweede plaat en een moment van radiostilte, is dit toch wel een serieuze stap vooruit, richting het succes van hun begindagen. Wedden dat het nummer zich na een paar keer luisteren tot oorwurm ontpopt?

Het einde van vier jaren muzikale droogte komt ook in zicht, op 30 april wordt ons geduld met het nieuwe album Typhoons niet langer op de proef gesteld.

 / Instagram /

Ontdek nog meer muziek op Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The War On Drugs, Royal Blood en nog drie nieuwe namen voor Werchter 2022!

De sint komt dit jaar wat vroeger in Werchter en brengt maar liefst vijf cadeautjes mee voor het jaarlijkse festival dat daar…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Imagine Dragons headliner van Rock Werchter en Pinkpop in 2022

Groot festivalnieuws rond Rock Werchter en Pinkpop bleef lang uit, maar de stilte wordt vandaag gebroken met een nieuwe aankondiging. De Amerikaanse…
AlbumsRecensies

We Are Scientists – Huffy (★½): Te veel stijlen, te weinig chemie

Recht uit New York komt We Are Scientists af met hun nieuwe langspeler Huffy. De band die het pad der indierock al…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.