Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood – “Limbo”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De riffrockhelden van Royal Blood brengen op 30 april hun derde langspeler uit, na een ijzersterk debuut en een teleurstellende tweede. Het duo moet hebben begrepen dat het originele concept stilaan uitgemolken was, want de singles die ze al losten van hun nieuwe album hebben allemaal een dikke laag disco over zich heen gekregen. Op “Trouble’s Coming” en vooral op “Typhoons” klonk dat alvast veelbelovend, maar nieuwe single “Limbo” klinkt helaas nogal cliché.

Met 4 minuten en 53 seconden is dit het langste nummer dat Royal Blood tot nog toe maakte en dat is helaas niet zo’n goed nieuws. Al vanaf de eerste noten die Mike Kerr door zijn gitaar jaagt, merk je dat het een heel typisch Royal Blood-nummer zal worden, met als enige verschil dat de intro bestaat uit een synthesizer die een oubollig discodeuntje produceert. Die synthesizer blijft trouwens doorheen het hele nummer jammeren in de achtergrond, als een schreiend kind op de trein. De riff is op zich ook niets speciaals en is exact hetzelfde als wat de band op hun vorige plaat maakte, net zoals de zang van Kerr. Om de lengte van de song goed te maken komen ze naar het einde van “Limbo” gelukkig wel nog ietwat verrassend uit de hoek met een synthesizerdeuntje dat steeds dreigender wordt, terwijl Kerr nog eens alle vettigheid uit zijn gitaar naar boven haalt. Een prima einde, maar het spoelt de smaak van de eerste drieënhalve minuut niet weg.

De twijfel lijkt er dus toch wat in te sluipen. Met hun eerste twee singles leek het alsof Royal Blood na een lange pauze genoeg frisse ideeën had verzameld om een succesvolle derde te maken, maar “Limbo” spreekt dat nu wel volledig tegen.

 / Instagram / 

Ontdek nog meer muziek op Spotify.

156 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hideous - "Hideous"

Bij de fans van onder meer Royal Blood en Queens of the Stone Age zal de muziek van Belgische supergroep Hideous ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood - “Supermodel Avalanches”

Begin september bracht Royal Blood met Back To The Water Below zijn reeds vierde album uit. Mike Kerr en Ben Thatcher keerden…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.