Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood – “Limbo”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De riffrockhelden van Royal Blood brengen op 30 april hun derde langspeler uit, na een ijzersterk debuut en een teleurstellende tweede. Het duo moet hebben begrepen dat het originele concept stilaan uitgemolken was, want de singles die ze al losten van hun nieuwe album hebben allemaal een dikke laag disco over zich heen gekregen. Op “Trouble’s Coming” en vooral op “Typhoons” klonk dat alvast veelbelovend, maar nieuwe single “Limbo” klinkt helaas nogal cliché.

Met 4 minuten en 53 seconden is dit het langste nummer dat Royal Blood tot nog toe maakte en dat is helaas niet zo’n goed nieuws. Al vanaf de eerste noten die Mike Kerr door zijn gitaar jaagt, merk je dat het een heel typisch Royal Blood-nummer zal worden, met als enige verschil dat de intro bestaat uit een synthesizer die een oubollig discodeuntje produceert. Die synthesizer blijft trouwens doorheen het hele nummer jammeren in de achtergrond, als een schreiend kind op de trein. De riff is op zich ook niets speciaals en is exact hetzelfde als wat de band op hun vorige plaat maakte, net zoals de zang van Kerr. Om de lengte van de song goed te maken komen ze naar het einde van “Limbo” gelukkig wel nog ietwat verrassend uit de hoek met een synthesizerdeuntje dat steeds dreigender wordt, terwijl Kerr nog eens alle vettigheid uit zijn gitaar naar boven haalt. Een prima einde, maar het spoelt de smaak van de eerste drieënhalve minuut niet weg.

De twijfel lijkt er dus toch wat in te sluipen. Met hun eerste twee singles leek het alsof Royal Blood na een lange pauze genoeg frisse ideeën had verzameld om een succesvolle derde te maken, maar “Limbo” spreekt dat nu wel volledig tegen.

 / Instagram / 

Ontdek nog meer muziek op Spotify.

23 posts

About author
Ik heb een ongezonde obsessie voor post-punk.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tigercub – “Beauty”

Alternatief, indie, noise, punk, grunge, heeft er iemand nòg een label voor Tigercub? Feit is dat dit trio uit Brighton simpelweg niet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood – “Typhoons"

Met hun selftitled debuut deden Ben Thatcher en Mike Kerr de wereld van de stevigere rock op haar grondvesten daveren. Een drummer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.