Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Keir – “leave a light on” (feat. Fenne Lily)

Iets wat al een tijdje in de lucht hing, is nu ook eindelijk bevestigd: Keir en Fenne Lily hebben samen een nummer gemaakt. De twee maken er geen geheim van dat ze boezemvrienden zijn geworden en duiken dan ook permanent op elkaars sociale media op. Een voorlopig orgelpunt van hun vriendschap is nu dus “leave a light on” en is daarmee het vervolg op Keirs laatste single “Paranoid“, die nog niet zo gek lang geleden verscheen. Voor Fenne Lily is het alweer wat langer geleden dat ze met nieuwe muziek kwam. Haar laatste wapenfeit dateert al van vorige zomer, toen ze met BREACH haar tweede plaat uitbracht. 

Op “leave a light on” is Fenne Lily uiteindelijk ‘slechts’ een feature en daarom neigt het nummer ook meer naar Keirs sound. Een akoestische gitaar wordt vooral geladen met heel wat dromerige electronica. Dat geheel bloeit heel stilletjes open naar de refreinen toe, waarin de Brit zijn breekbare stem in de spotlights kan zetten. Zijn boezemvriendin voorziet hem daarbij van backings, maar krijgt ook een eigen strofe. De twee vullen elkaar dus blijkbaar niet alleen op persoonlijk, maar ook op muzikaal vlak mooi aan. Met een breekbaar, maar toch lichtjes bombastisch nummer weten ze ons te betoveren. 

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1577 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Lucy Dacus @ Botanique (Rotonde): Gezellige indiehitjes overstijgen de middenmoot

Vorig jaar bracht Lucy Dacus met Home Video een ode aan eerlijkheid in al zijn complexiteit. Het werd een intieme reis langs…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Modest Mouse - "Leave A Light On"

Indierockband extraordinaire Modest Mouse kan schijnbaar niet wachten tot ze hun nieuw album kunnen voorstellen, want na jaren van relatieve stilte krijgen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Keir - "Paranoid"

Het is ondertussen al bijna vijf jaar geleden sinds Keir zijn debuutsingle uitbracht, maar eigenlijk hebben we voor de rest nog niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.