Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Keir – “Paranoid”

Het is ondertussen al bijna vijf jaar geleden sinds Keir zijn debuutsingle uitbracht, maar eigenlijk hebben we voor de rest nog niet zoveel van de man gehoord. Dat heeft voor een deel met de Brit zelf te maken, want aan het begin van zijn carrière had hij nog een vaste job. Sinds een aantal jaren heeft hij zich vol op zijn muzikale project gericht, waardoor er bijgevolg ook meer muziek verscheen. Dat resulteerde eind vorig jaar nog in een debuut-ep A Thorn With a Face. Die ep was uiteindelijk niet meer dan een samenvatting van alle singles die hij dat jaar uitbracht, met “Say Love” en “Shiver” als hoogtepunten. Nu wordt daar alweer een vervolg aan gebreid, in de vorm van “Paranoid”.

Aan de artwork van de single te zien, lijkt het alsof Keir zijn zwart-witte tijdperk achter zich heeft gelaten en vol voor kleur gaat. Dat is dan ook al vanaf de eerste seconden duidelijk. De synths op de achtergrond klinken al veel warmer en ook de Brit zelf heeft wat meer kleur aan zijn stem toegevoegd. Hij neigt voor het eerst wat meer richting pop, wat in de refreinen pas echt doordringt. Daarin komt hij nogal bombastisch binnen, dankzij zijn krachtige stem en de zware drums. “Paranoid” klinkt dus redelijk groots en dreigend, maar krijgt toch nog dat tikkeltje emotie en drama mee. Keir zoals we hem gewoon zijn dus, maar toch net dat stapje verder.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1883 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DZ Deathrays - "Paranoid"

Nadat DZ Deathrays in 2019 met Positive Rising: Part 1 op de proppen kwam, viel hun plan om een jaar later met een vervolg…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Keir - “leave a light on” (feat. Fenne Lily)

Iets wat al een tijdje in de lucht hing, is nu ook eindelijk bevestigd: Keir en Fenne Lily hebben samen een nummer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Keir - "Say Love"

Misschien stond je in 2018 wel toevallig voor The Slope op Rock Werchter en ontdekte je toen net als ons de Britse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.