Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single London Grammar – “America”

© CPU – Joost Van Hoey

Op 16 april verschijnt na lang wachten eindelijk het derde album van London Grammar. Het trio bestaande uit Hannah Reid, Dan Rothman en Dominic Major bracht in de aanloop naar Californian Soil al een hele hoop singles uit en de ene wist al wat meer te overtuigen dan de andere. Zo is de titeltrack een van de beste nummers die de groep al uitbracht, maar uptempo liedjes als “Baby It’s You” en “How Does It Feel” leunen een stuk dichter aan bij popmuziek dan we van London Grammar gewoon zijn, waardoor de Britse band een deel van hun charme verliest.

Wie niet helemaal te vinden is voor de poppy London Grammar, zal wellicht wegsmelten bij het nieuwe “America”. Het ingetogen lied doet wat denken aan bijvoorbeeld “Truth Is a Beautiful Thing” en “Interlude” van de twee voorgaande albums, maar dan met een elektrische gitaar in de plaats van een piano. Hannahs prachtige stem schittert terwijl ze zingt over zich niet thuis voelen in Amerika en het achterna zitten van een betekenisloze ‘American dream’. Het lied doet haast ons hart breken. Op “America” krijgen we de London Grammar waar we jaren geleden hopeloos verliefd op werden eindelijk nog eens te horen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

785 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

London Grammar - Californian Soil (★★½): Identiteitsverlies

Met een stem van goud trok London Grammar tot twee maal toe naar de oorlog en na lang wachten doet het trio…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single London Grammar - "How Does It Feel"

Het lijkt wel alsof alle bands in deze coronatijden een soort interne competitie met elkaar hebben afgesproken: om ter langst hun album…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.