Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Holly Humberstone – “Haunted House”

Iets langer dan een jaar geleden bracht Holly Humberstone haar eerste single uit, en we zijn haast geneigd te zeggen dat de rest geschiedenis is. Er volgde een ijzersterke debuut-ep, waardoor nagenoeg de volledige muziekwereld overtuigd was van haar kunnen. De Britse dook begin dit jaar op in zowat elk noemenswaardig ‘ones to watch’-lijstje en dus volgt nu het jaar van de bevestiging. In een interview dat we vorig jaar met haar hadden, vertelde Holly ons al over het belang van haar ouderlijk huis en dat ze er een nummer over had gemaakt met de titel “Haunted House”. Ze verklapte ons toen ook al dat dat nummer het eerste voorsmaakje zou zijn van haar tweede ep. Nu dat nummer dan ook effectief uit is, kunnen we nu al bevestigen dat de jonge Britse lang geen eendagsvlieg is.

Een dikke twee minuten duurt “Haunted House”. Twee minuten waarin Holly ons meeneemt naar haar ouderlijk huis en waar de sfeer bijna echt voelbaar is. Enkel een oude piano en haar stem zijn de ingrediënten waarmee ze ons weet te betoveren. Ze heeft het over het feit dat haar huis vol geesten zit, maar dat die wel vriendelijk moeten zijn aangezien ze haar altijd een warm gevoel gaven. Ze vertelde ons in datzelfde interview ook dat het huis op instorten stond en dat hoor je ook aan het vele gekraak op de achtergrond. Plots breekt het nummer dan helemaal open en wordt ze vergezeld door heel wat achtergrondstemmen die in harmonieuze samenzang het afscheid van haar woonst mooi op z’n einde laten lopen. Een emotioneel, maar vooral wondermooi eerbetoon.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

734 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagram

De Grote Beren van Morgen 2021: Holly Humberstone & Charles

Zoals elk jaar hopen we ook in 2021 weer heel wat wonderlijke parels te ontdekken die ons in de ban houden met…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2021 maakt longlist bekend

Naar jaarlijkse gewoonte maakt de BBC weer de volgens hen tien meest veelbelovende namen van het komende jaar bekend, die we heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.