Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia – “Gotta Get through Til Monday”

In 2019 bracht het Britse indietrio Cassia hun debuutplaat Replica uit. Waar de sound en productie van dit album zeker niet slecht waren, kwam de doorbraak toch niet onmiddellijk binnen handbereik te liggen. Ondanks de kleine tegenslag zaten deze underdogs doorheen 2020 niet stil. Zo verhuisden de bandleden tijdens de pandemie naar Berlijn en schreven ze ijverig aan nieuw materiaal. Een resultaat hiervan waren de nummers “Drifting” en “Don’t Make A Scene” die eerder dit jaar verschenen op de Powerlines-ep. Ook deze zomer kunnen we ons aan een nieuwe ep verwachten, die de titel Magnifier zal dragen. De nieuwste single “Gotta Get through Til Monday” licht alvast een tipje van de sluier op.

Volgens frontman Rob Ellis schreven de jongens het nummer voor een vriendin die zich mentaal in een sombere plaats bevond. Als een soort geruststelling voor de twijfels waarmee ze worstelde, werd de single geboren. Wanneer je even de tijd neemt om de tekst te beluisteren, springt deze boodschap al snel naar de voorgrond. Instrumenteel regeert een tokkelende akoestische gitaar, die met zijn joviaal sfeertje voorkomt dat de zwaarmoedigheid van het onderwerp de bovenhand neemt. Het is deze uitstekende balans die het nummer zo begeerlijk maakt. Voeg daarbij nog het refrein dat de drang naar een zomerbiertje behoorlijk weet te voeden, en de cirkel is rond.

Facebook / Instagram / Website

 Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

46 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Cassia – Why You Lacking Energy? (★★★½): Goudmijn voor de zomerplaylist

Het Britse indietrio Cassia maakt extreem zomerse feelgoodnummers, maar telkens met een zekere ernst in de muziek of tekst. Het debuutalbum Replica…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia – “Not Enough Time to Think”

Wie door de afgelopen zonnige lentedagen al begon te dromen van een warme, lome zomer en daar nog een soundtrack voor zoekt,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia - "Vitamins"

Stilzitten lijkt niet in het woordenboek van Cassia te staan. Het Britse drietal bracht eerder dit jaar al een nieuwe ep op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.