Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia – “Not Enough Time to Think”

© Edgar Fischnaller

Wie door de afgelopen zonnige lentedagen al begon te dromen van een warme, lome zomer en daar nog een soundtrack voor zoekt, is bij Cassia aan het juiste adres. Het Britse indietrio maakt zich na een veelbelovend debuutalbum (Replica uit 2019) en enkele fijne ep’s (Powerlines en Magnifier in 2021) op voor de release van zijn tweede studioalbum later deze zomer. In de afgelopen jaren heeft Cassia zichzelf steeds meer gevonden en onze verwachtingen voor die tweede plaat zijn dan ook best hoog. Voor het zover is, verzachten de jongens met hun nieuwste single “Not Enough Time to Think” ons wachten.

“Not Enough Time to Think” is volledig overgoten met het vertrouwde sausje van Cassia’s tropische indiegeluid. De ingrediënten? Een dromerig deuntje dat zo uit een nostalgische film lijkt te komen, een vleugje drums, een lekker vettige baslijn en de o zo relaxte stem van zanger Rob Ellis. Er is iets aan het timbre van Ellis dat ons meteen transporteert naar een plaats waar de zon altijd schijnt. Dat is exact wat ook “Not Enough Time to Think” met ons doet: de heerlijke gitaren, het zachte achtergrondgezang en de honingzoete stem van Ellis laten gedurende vier zonovergoten minuten onze zorgen verdwijnen. Wij kunnen alvast niet wachten tot de zomer, wanneer we eindelijk met een cocktail in onze hand en Cassia in onze oren kunnen surfen op het ritme van een zorgeloze zomerdag.

Het tweede studioalbum van Cassia, Why You Lacking Energy, verschijnt op 15 juli.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Cassia – Why You Lacking Energy? (★★★½): Goudmijn voor de zomerplaylist

Het Britse indietrio Cassia maakt extreem zomerse feelgoodnummers, maar telkens met een zekere ernst in de muziek of tekst. Het debuutalbum Replica…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia - "Vitamins"

Stilzitten lijkt niet in het woordenboek van Cassia te staan. Het Britse drietal bracht eerder dit jaar al een nieuwe ep op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia - "Right There"

De carrière van het Britse Cassia lijkt nu eindelijk definitief van de grond te geraken. Het drietal heeft met Powerlines – EP intussen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.