Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Cassia – “Drifting”

2020 kan wel eens het jaar worden waarin de Engelse band Cassia helemaal doorbreekt ondanks de verschillende tegenslagen die veel artiesten tijdens deze periode op hun pad krijgen. Nadat ze vorig jaar hun veel geprezen debuutalbum uitbrachten, kwamen ze eerder dit jaar nog verrassender uit de hoek met het zomerse “Do Right”. Met die single kregen ze dan ook wat aandacht van de Britse radiozender BBC Radio 1, waar de band dan ook regelmatig wordt gespeeld. Al komen hun grootste fans voornamelijk uit Duitsland en treden ze daar dus best veel op. Alhoewel, we denken niet dat het nog lang gaat duren voordat ze op heel wat andere plekken mogen staan en dat komt vooral door hun nieuwste nummer.

Het drietal uit Manchester omschrijft hun muziekstijl als tropical rock en wij kunnen ze enkel gelijk geven. Zo krijgen we door het luisteren van “Drifting” nog maar eens een heerlijk zomers gevoel. Dit komt waarschijnlijk door de warme stem van Rob Ellis die weeral weet te schitteren en zo geweldig gepaard gaat met de fijne, aflatende dynamiek en de laidback vibe. De funky baslijn en de veelzijdigheid binnen de percussie en de drum passen dan ook heerlijk bij het gevoel dat de band weet te creëren op het tropische nummer. “Drifting” weet ons perfect warm te krijgen voor de zomer die aan de deur staat.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

22 mei 2020

About Author

Robbe Van Hool


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief