Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia – “Drifting”

2020 kan wel eens het jaar worden waarin de Engelse band Cassia helemaal doorbreekt ondanks de verschillende tegenslagen die veel artiesten tijdens deze periode op hun pad krijgen. Nadat ze vorig jaar hun veel geprezen debuutalbum uitbrachten, kwamen ze eerder dit jaar nog verrassender uit de hoek met het zomerse “Do Right”. Met die single kregen ze dan ook wat aandacht van de Britse radiozender BBC Radio 1, waar de band dan ook regelmatig wordt gespeeld. Al komen hun grootste fans voornamelijk uit Duitsland en treden ze daar dus best veel op. Alhoewel, we denken niet dat het nog lang gaat duren voordat ze op heel wat andere plekken mogen staan en dat komt vooral door hun nieuwste nummer.

Het drietal uit Manchester omschrijft hun muziekstijl als tropical rock en wij kunnen ze enkel gelijk geven. Zo krijgen we door het luisteren van “Drifting” nog maar eens een heerlijk zomers gevoel. Dit komt waarschijnlijk door de warme stem van Rob Ellis die weeral weet te schitteren en zo geweldig gepaard gaat met de fijne, aflatende dynamiek en de laidback vibe. De funky baslijn en de veelzijdigheid binnen de percussie en de drum passen dan ook heerlijk bij het gevoel dat de band weet te creëren op het tropische nummer. “Drifting” weet ons perfect warm te krijgen voor de zomer die aan de deur staat.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia - "Vitamins"

Stilzitten lijkt niet in het woordenboek van Cassia te staan. Het Britse drietal bracht eerder dit jaar al een nieuwe ep op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia - "Right There"

De carrière van het Britse Cassia lijkt nu eindelijk definitief van de grond te geraken. Het drietal heeft met Powerlines – EP intussen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia - "Gotta Get through Til Monday"

In 2019 bracht het Britse indietrio Cassia hun debuutplaat Replica uit. Waar de sound en productie van dit album zeker niet slecht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.