Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Datsuns – “Suspicion”

Een maandje na “Brain to Brain” laten de Nieuw-Zeelandse rockers The Datsuns hun tweede single “Suspicion” van het album Eye to Eye (28 mei) op ons los. Het klinkt alsof Rudolph de Borst (a.k.a Dolf Datsun) en zijn kompanen nooit zijn weggeweest. Nochtans was er sinds 2014 een oorverdovende stilte die pas dit jaar gelukkig ten einde kwam. Ook op deze single klinkt de band als vanouds en serveren ze ons een bezwerend en opzwepend nummer tegelijk. Niet zo een mega meezinger zoals hun pièce de résistance “MF From Hell“, maar geen haan of in dit geval beer dat ernaar brult.

Eigenlijk krijgt de luisteraar hier twee muziekstukken verpakt in een enkel nummer. De eerste twee en een halve minuut zijn krachtig en behoorlijk catchy zoals we dat van deze band wel gewoon zijn. Daarna volgt een ietwat lange outro die ongeveer even lang duurt. Zeker niet mis en wat ons betreft zou deze outro ook afzonderlijk als nummer op hun aankomende plaat Eye To Eye mogen komen. Het is weinigen gegeven na meer dan twintig jaar nog steeds bijzonder hedendaags te klinken zonder hun typerende sound te verliezen. Het wordt uitkijken naar meer lekkers in de maand mei.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - "Good Night On Earth"

Na het beluisteren van Eels’ laatste album Earth to Dora (2020) bleven wij wat teleurgesteld achter. Het was de dertiende langspeler van…
AlbumsRecensies

Imagine Dragons – Mercury – Act I (★★): Buitenaards matig

‘Naar de sterren en daar voorbij’, moet Imagine Dragons gedacht hebben bij het opnemen van haar vijfde plaat, Mercury – Act I….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Halsey - If I Can’t Have Love, I Want Power (★★★★½): Smaakvolle cocktail van stijlen en genres

Nadat de afgelopen maanden via sociale media veel hints gelost werden, is het vierde album van Halsey (echte naam Ashley Frangipane) If…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.