Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Datsuns – “Brain To Brain” & “Waking Up Slow”

The Datsuns zijn terug en het heeft wat voeten in de aarde gekost. Van 2014 is het geleden dat de Australische rockers nog iets van zich lieten horen. De band werkte blijkbaar wel al sinds 2016 aan een nieuwe plaat, waar “Brain To Brain” het eerste nummer van was. Eye To Eye verschijnt op 28 mei en samen met de nieuwe single verschijnt ook meteen een B-kantje “Waking Up Slow”. Twee voor de prijs van één, wij zeggen zeker geen nee!

Net geen drie minuten duurt “Brain To Brain”, maar het neemt ook weinig tijd om in gang te schieten. Al van bij het begin krijg je energie en de typische poppy invloeden gecombineerd met snedige gitaren en lekkere riffs. De hoge energie neemt je over en het lijkt zelfs even alsof The Datsuns de afgelopen zeven jaar helemaal niet weg zijn geweest. “Waking Up Slow” is een B-kantje zoals we dat verwachten, iets minder catchy maar wel nog steeds met stevige riffs en een subtiele stonerinvloed. Het eindigt in stevige gitaarsolo’s en die stellen ons gelukkig eveneens tevreden.

Enkel “Brain To Brain” komt op Eye To Eye, de nieuwe plaat die elf nummers lang zal zijn. Fans noteren best 28 mei in hun agenda als ze deze release zeker niet willen missen.


Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2966 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Datsuns - "Suspicion"

Een maandje na “Brain to Brain” laten de Nieuw-Zeelandse rockers The Datsuns hun tweede single “Suspicion” van het album Eye to Eye…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dolomite Minor

Rocken en Southampton en rockduo’s is en blijft een gouden combinatie. Na Band Of Skulls kan je er nu ook genieten van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.