Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost & Brunzyn – “Albino Sports Anthem”

© CPU – Toon Miermans

De favoriete Nederlander van heel wat Belgen is zonder twijfel Joost Klein. De ene noemt hem gek, de andere geniaal, en eigenlijk moeten we allebei de groepen gelijk geven. De muziek en vooral de teksten van het fenomeen zijn zo geschift, dat het gewoon leuk wordt. Albums verschenen ondertussen aan de lopende band, met nummers over “Ham?” (maar dan niet heus), “Mayo, No Fries“, noem maar op, het is “Gewoon Goed“. Toen Joost ook nog eens met levende legende Walter Grootaers “Ik Wil Je” opnieuw uitbracht, moesten we hem haast nationaal erfgoed maken. Al die nummers kwamen overigens uit op de Nederlander zijn eigen label: Albino Sports. Dat label krijgt vandaag, samen met Brunzyn – ook Albino Sports – een mooi eerbetoon.

Een dikke twee minuten duurt “Albino Sports Anthem”, maar er wordt overtuigd. Geen grootse botsautomix vandaag, maar een donkere basbeat. Brunzyn opent het nummer met zwoele, mysterieuze bars over oranje en het verwachten van applaus, maar dan komt de aap uit de mouw: ‘Albino Sports dat is de allerdomste / Wij zijn het allerdomste label’. Dan neemt Joost de boel over en dat is zoals gewoonlijk weer lekker absurd. Hij heeft het over het feit dat hij geen afwasser of vakkenvuller wilde worden, dat hij tegenwoordig beter is geworden in rappen en dat hij in slaap viel tijdens een match van de LA Lakers. Uiteindelijk raken de twee het erover eens dat je bij Albino Sports alle zalen uitverkoopt en dat de hele industrie een hekel aan hen heeft. Mocht dat effectief het geval zijn, dan kijken wij nu al uit naar volgende week. 1983!

Op 1 april brengt Joost nog maar eens een album uit, onder – jawel – Albino Sports.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost - "Europapa"

Zijn naam is Klein, maar zijn dromen groot. Heel groot, want binnen een paar weken mag Joost Klein het podium van het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MCR-T & Joost - "Buurman Uit Berlijn"

Al te serieus zijn de klanken die de Duitse MCR-T naar buiten brengt niet altijd, maar dat je er een feestje op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.