Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Joost feat. De Kreuners – “Ik Wil Je”

© CPU – Toon Miermans

Ben je klaar voor de opvallendste samenwerking van de week? Klaar of niet, hou je maar vast aan de takken van de bomen, want de knotsgekke energiebom Joost doet het op zijn nieuwste single met niemand minder dan De Kreuners. De Nederlandse rapper wordt door velen misschien niet echt serieus genomen, maar niemand kan om zijn torenhoge populariteit heen. Normaal gezien stond hij deze zomer zelfs op de Main Stage van Rock Werchter met liedjes over mayonaise met frieten of Samson en Gert. Het is dan ook geen geheim dat Joost heel veel van België houdt, alleen al dankzij het feit dat zijn thuisland hem straal negeert. Hoe druk je die liefde dan beter uit dan met een nummer met Vlaamse iconen De Kreuners? Voor Walter Grootaers is dit overigens het eerste muzikale wapenfeit sinds hij leed aan COVID-19.

De Kreuners en “Ik Wil Je” samen in één zin? Is dat niet gewoon een cover dan? Nee hoor, want Joost heeft alles van tafel geveegd. Nu ja, natuurlijk kon hij het niet maken om de refreinen van de hand te doen, maar de Nederlander heeft er vanzelfsprekend zijn herkenbare botsautobeats onder gezet. In de overige strofes krijgen we veel liefde voor ons land te horen. ‘Deze is speciaal voor België’, horen we, terwijl Joost rapt over hoe hij tegenwoordig herkend wordt in Gent, meisjes belt met een Belgisch accent en hoe hij zich ondanks zijn besnijdenis toch lekker in zijn vel voelt. Daarnaast krijgen we opnieuw enkele doordachte punchlines voorgeschoteld, zoals ‘Iets kan hier niet kloppen, voel me Samson en Gert’. In de refreinen horen we De Kreuners dan aan het werk en ondertussen krijgen we dat herkenbare gitaartje te horen. De nieuwe versie van “Ik Wil Je” samengevat? Zet Walter en Joost in een botsauto en je hebt je antwoord!

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

7 augustus 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief