banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ben Howard – “Sorry Kid”

© CPU – Joost Van Hoey

Ben Howard is lang niet meer de vrolijke jongen met zijn gitaar die gelukzalige popdeuntjes fabriceert. Integendeel, de eigenzinnige Brit heeft zijn doorbraakhits als “The Fear” en “Keep Your Head Up” steevast de rug toegekeerd en richt zich tegenwoordig meer op het totaalplaatje dat zijn platen moeten representeren. Zo kon hij live al op veel kritiek rekenen, doordat hij Noonday Dream integraal speelde, zonder daar al te veel tierlantijntjes aan toe te voegen. Een vleugje arrogantie of niet, we hebben nooit te klagen gehad met Howard. De songs die hij maakt, getuigen tot op heden nog steeds van bijzonder veel kwaliteit. Het is dan ook daarom dat we reikhalzend uitkijken naar aanstaande vrijdag.

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan verschijnt Collections from the Whiteout; de ondertussen al vierde plaat van de Britse muzikant. We kregen daaruit al vier – nu vijf – singles voorgeschoteld, maar niet getreurd. Het album zelf heeft een tracklist van veertien liedjes, en afgaande op de al te horen voorsmaakjes hebben we niets om ons zorgen over te maken. Zo klonk “What a Day” als een frisse lentedag, gooide hij op “Crowshurst’s Meme” al zijn talenten in de strijd en was “Far Out” onlangs nog een prachtig (en ook heerlijk toegankelijk) muziekje.

Het splinternieuwe “Sorry Kid” lijkt wel op een soort mix van alle voorafgaande singles. Een donkere beat en wat begeleidende gitaar zetten de dromerige toon, terwijl Ben zelf het geheel wat zachter laat klinken met zijn stem. Uiteindelijk kabbelt het nummer gewoon wat voort, zonder echt naar iets op te bouwen. Het is vandaag dan ook meer de sfeer die centraal staat. Geleidelijk aan komen er weliswaar wat extra ondersteunende instrumenten bij, waardoor het geheel wat voller klinkt. We weten natuurlijk wel dat Ben Howard zich niet meer richt op grote radiohits, maar toch blijven we een beetje op onze honger zitten. “Sorry Kid” zal hoe dan ook in het totaalplaatje van het album passen en moeiteloos opgaan in het geheel.

Collections from the Whiteout verschijnt aanstaande vrijdag, 26 maart.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1051 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Forester - "Smile"

Afkomstig uit het West-Vlaamse Avelgem verscheen Forester voor het eerst op onze radar door de Sound Track voorronde in Muziekclub 4AD. Forester…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ben Howard - Collections from the Whiteout (★★★½): De meeste dromen zijn bedrog

Weinig artiesten zijn zo maniakaal bezig met hun eigen sound, imago en artiestenbestaan als de Britse singer-songwriter-surfer Ben Howard. Schoot zijn carrière…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze of Feather - "Half an Eye"

Niet zo heel lang na het uitbrengen van zijn tweede album kwam Mickey Smith van A Blaze of Feather alweer met het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.