Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ben Howard – “What A Day”

© CPU – Freya Goossens

In 2011 scheerde Ben Howard met zijn debuutalbum Every Kingdom hoge toppen op de internationale muziekmarkt. Hiermee werd hij het schoolvoorbeeld voor singer-songwriters. Hits als The Fear” en “Keep Your Head Up” waren niet weg te denken van de radio. Op zijn tweede album I Forget Where We Were was er niet veel meer terug te vinden van zijn vrolijke singalonghits. Howard vond een nieuwe sound in zijn elektrische gitaren en trok op zijn laatste worp Noonday Dream volledig de postrockrichting uit.

Van zijn vrolijke indiefolk is er de laatste jaren maar weinig overgebleven. Ook tijdens liveshows keerde hij letterlijk de rug toe naar zijn meest commerciële hits, tot grote spijt van het publiek in Vorst Nationaal. Het is duidelijk dat Howard de afgelopen tien jaar op zoek is gegaan naar zijn eigen sound. Voor zijn volgende album dook hij de studio in met Aaron Dessner. Die stond de afgelopen jaren onder andere The National, Justin Vernon en Taylor Swift bij op hun muzikale zoektocht. “What A Day” is daarvan de eerste nieuwe track die Ben Howard op het publiek los laat.

In tegenstelling tot zijn laatste single “Heave Ho” , die alweer uit 2019 dateert, klinkt “What A Day” heel toegankelijk. Op “What A Day” komt voor het eerst sinds een lange tijd de opgeluchte en zeemzoeterige sound die we kennen uit de beginperiode van Ben Howard naar boven. Het klinkt als de aankondiging van de lente, waarmee hij ons mee naar buiten neemt voor wat frisse lucht en een stralende lentezon. Toch is duidelijk te horen dat er verder wordt gebreid aan de sound van Noonday Dream, al worden de gitaarsolo’s en soundscapes deze keer achterwege gelaten. Het is een repetitieve track vol met fijne kantjes. Hoe meer je ernaar luistert, hoe meer het nummer prijsgeeft.

Collections From The Whiteout komt uit op 26 maart 2021

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Big Red Machine – How Long Do You Think It’s Gonna Last? (★★★½): Mooi, maar soms iets te veel van het goede

Big Red Machine, het zijproject van Aaron Dessner en Justin Vernon, is terug met een nieuw album. Dessner kreeg oorspronkelijk vooral een…
AlbumsRecensies

Julia Stone - Sixty Summers (★★★½): Wazige liefde, besprenkeld met glitter

Julia Stone. Onlosmakelijk verbonden met muzikale partner in crime Angus, fulltime indiefolkhartjesverwarmster en in bijberoep nog eens de Australische spin-off van Aphrodite….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ben Howard - Collections from the Whiteout (★★★½): De meeste dromen zijn bedrog

Weinig artiesten zijn zo maniakaal bezig met hun eigen sound, imago en artiestenbestaan als de Britse singer-songwriter-surfer Ben Howard. Schoot zijn carrière…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.