Oude BekendenRecensies

Nieuwe singles Ben Howard – “Far Out” & “Follies Fixtures”

© CPU – Freya Goossens

Na een stilte van twee jaar rond de Britse singer-songwriter Ben Howard is hij helemaal terug van weggeweest. Met de release van zijn vierde album Collections From the Whiteout binnen iets minder dan een maand in zicht liet hij vandaag opnieuw nieuwe muziek op ons los. Na de release van “What a Day” en “Crowhurst’s Meme” stuurt hij niet één, maar twee singles onze kant op. Met “Far Out” en “Follies Fixtures” zijn nu vier van de zestien tracks bekend.

In tegenstelling tot wat we al eerder te horen kregen, is “Far Out” het meest toegankelijke en poppy nummer tot nu toe. Er is een duidelijke songstructuur te herkennen waarbij we vanaf de eerste noot al enthousiast met ons hoofd meeknikken. De lente is zo goed als in het land en Ben Howard herbevestigt dit maar al te graag. Deze keer geen moeilijke electronica of onherkenbare vocals. Howard gaat op “Far Out” recht door zee en wij dobberen maar al te graag mee op die boot.

“Follies Fixtures” is dan weer een ingetogen track met repetitieve electronica op de achtergrond. Toch weet Howard ons in deze chaos gerust te stellen. Hoe langer hij ons toezingt, des te meer we begrijpen waar hij met de song naartoe gaat. “Follies Fixtures” is een verdoken liefdeslied waarbij Howard, eens de whitenoise is verdwenen, al zijn geheimen prijsgeeft. Voor Collections from the Whiteout trok Ben Howard voor de eerste keer in zijn muzikale carrière met een externe producer in de studio, en wat voor één. Het is duidelijk dat Aaron Dessner mee zijn stempel heeft gedrukt op deze nieuwe sound. Wij zijn alvast razend enthousiast naar wat dit duo nog meer voor ons in petto heeft.

Collections from the Whiteout komt uit op 26 maart 2021.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Julia Stone - Sixty Summers (★★★½): Wazige liefde, besprenkeld met glitter

Julia Stone. Onlosmakelijk verbonden met muzikale partner in crime Angus, fulltime indiefolkhartjesverwarmster en in bijberoep nog eens de Australische spin-off van Aphrodite….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ben Howard - Collections from the Whiteout (★★★½): De meeste dromen zijn bedrog

Weinig artiesten zijn zo maniakaal bezig met hun eigen sound, imago en artiestenbestaan als de Britse singer-songwriter-surfer Ben Howard. Schoot zijn carrière…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ben Howard - "Sorry Kid"

Ben Howard is lang niet meer de vrolijke jongen met zijn gitaar die gelukzalige popdeuntjes fabriceert. Integendeel, de eigenzinnige Brit heeft zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.