Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julia Stone – “Fire in Me”

De muzikale wegen van broertje en zusje Stone zijn ondertussen al even gescheiden. Tijdelijk weliswaar, want Angus en Julia willen elkaar even afstand gunnen, en vooral de tijd en ruimte geven om hun eigen horizonten te verkennen. Zoals we ondertussen wel weten, doet Angus dat al enige tijd met Dope Lemon, maar nu is ook Julia terug aan haar solocarrière aan het timmeren. Na (gigantisch) veel uitstellen, zou haar eerste soloplaat in bijna tien jaar er volgende maand aankomen. We kregen in de tussentijd natuurlijk wel heel wat zoethoudertjes in de vorm van singles voorgeschoteld. De opvallendste in dat rijtje waren comeback “Break“, het dromerig bombastische “Dance” en onlangs nog “We All Have“, waarop ze de handen in elkaar sloeg met The National-frontman Matt Berninger. Telkens bleef het redelijk ingetogen en/of poppy, maar op “Fire in Me” komt daar verandering in.

Bij het horen van de begintonen van de nieuwe single, dachten we even dat we naar “Elephant” van Tame Impala aan het luisteren waren. Bijna letterlijk dezelfde drums en gitaren worden aan hetzelfde tempo en met dezelfde lichte bombast op ons afgevuurd. Daarbovenop krijgen we dan nog eens futuristische synths die wat aan “Uprising” van Muse doen denken. Een hele gekke combinatie dus, zeker als daar nog eens Julia’s stem bovenop komt. Gelukkig komt die niet zo intiem of dromerig over als gewoonlijk. Ze klinkt kordater, furieuzer en vooral bozer. De ‘come on!’ in de refreinen doen haast uitschijnen alsof de Australische voor een grootse stadionsound gaat. Onverwachts, maar ze komt er op een of andere manier wel mee weg. Het belooft alvast een vreemde eend in de bijt te worden tussen al die dromerige poppy nummers die we al te horen kregen!

Sixty Summers verschijnt (eindelijk) op 16 april.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1012 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dope Lemon - "Rose Pink Cadillac"

De namen Angus en Julia Stone doen bij de meeste folk- en indiepopfans wel een belletje rinkelen. Broer en zus brachten na…
AlbumsRecensies

Julia Stone - Sixty Summers (★★★½): Wazige liefde, besprenkeld met glitter

Julia Stone. Onlosmakelijk verbonden met muzikale partner in crime Angus, fulltime indiefolkhartjesverwarmster en in bijberoep nog eens de Australische spin-off van Aphrodite….
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.