Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julia Stone – “Dance”

Angus & Julia Stones laatste album Snow vierde onlangs alweer zijn derde verjaardag, maar het is niet zo dat de fans op hun honger zijn blijven zitten. Angus richtte zich terug op Dope Lemon, waarmee hij vorig jaar nog maar een nieuw album uitbracht en alweer werkt aan een volgende. Ook Julia heeft zich terug op haar solocarrière gestort. De vrouwelijke helft van het duo had al sinds 2012 geen nieuwe muziek uitgebracht, maar daar kwam dit jaar verandering in. Samen met St. Vincent, leden van Warpaint en The National stond ze er afgelopen zomer plots helemaal met “Break“. Het begin van een nieuw hoofdstuk, zo bleek, want even later volgde alweer “Unreal“. Die twee singles worden vandaag vervoegd door “Dance”. Drie nummers op korte tijd, dat betekent een album, maar dat is pas voor volgend jaar.

Wie de vorige singles al hoorde, weet dat Julia solo geen indiefolk maakt, maar de dromerige popkaart trekt. Dat is vandaag niet anders. “Dance” hangt aan elkaar met een lichte bas en heel wat begeleidende elektronica. Het is de Australische zelf die de betoverende rol op zich neemt. Met wat zwoel parlando opent ze het nummer, maar dat bloeit al snel helemaal open in een zweverig refrein. Het wordt een leuke wisselwerking tussen die ietwat donkere tussenstukjes en de lichte refreinen. Dankzij de beat komen die refreinen overigens redelijk groots binnen, wat een mooi compliment is aangezien “Dance” uitblinkt in zijn eenvoud.

Na het redelijk teleurstellende “Unreal” weet Julia ons vandaag dus weer helemaal te overtuigen met haar nieuwste single. Leuk extraatje: als B-kantje krijgen we de single ook nog eens in het Frans te horen.

Op 12 februari 2021 komt Julia Stone met Sixty Summers, haar eerste album sinds 2012, met ook Matt Berninger van The National als feature.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1011 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

박혜진 Park Hye Jin - Before I Die (★★★): Enkele parels in een grijze mantra-massa

Nee, niet alles dat uit Zuid-Korea komt, is K-pop of deuntjes in de trant van het godsgruwelijke “Gangnam Style” van PSY. Het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 박혜진 Park Hye Jin - "Watchu Doin Later"

De Zuid-Koreaans Amerikaanse 박혜진 Park Hye Jin brengt ons “Watchu Doin Later”, de tweede single van haar opkomend debuutalbum Before I Die….
AlbumsRecensies

Abel Ghekiere - Voor het verdwijnt, en daarna (★★★★½): (Z)onder vaderlijke vleugels vliegt hij weg

Al in januari schreven we hoe we verwachtingsvol uitkeken naar de debuutplaat van Abel Ghekiere. Met zijn eerste single pakte de jonge…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.