Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julia Stone – “Break”

© Brooke Ashley Barone

Angus en Julia Stone hebben als broer en zus ondertussen al veel furore gemaakt. Na zes albums en een handvol singles besloten de twee enkele jaren geleden om de band even op pauze te zetten en zich te focussen op hun soloprojecten. Angus spitst zich nu dus al een dik jaar toe op Dope Lemon en ook Julia komt na bijna tien jaar nog eens met een solonummer. Dat is niet het enige dat “Break” speciaal maakt, want voor de single werkte Julia samen met St. Vincent. Zij nam het producen voor haar rekening, Jessie Hill regisseerde de – overigens heel mooie – video en op het nummer zelf horen we naast de Australische schone ook nog wat flarden van Stella Mozgawa van Warpaint en Bryce Dessner van The National. Niet niks dus! Het schepte alleen maar hoge verwachtingen.

Wie van “Break” iets à la Angus & Julia Stone verwachtte, moeten we teleurstellen. Julia toont een heel andere kant van zichzelf op haar nieuwste exemplaar. Om het met de woorden van St. Vincent te zeggen: ‘”Break” is catchy maar raar.’ En daar moeten we haar volkomen gelijk in geven. Om te beginnen komt er al heel wat elektronica aan te pas en klinkt Julia helemaal anders. Het lijkt zelfs alsof ze soms wat naar rap neigt. Daarna komen er wat soulvolle blazers bij kijken, die de refreinen in de finale plooi leggen. ‘Darling, darling, I feel that I might break’, zingt de Australische catchy, waardoor “Break” meteen in je hoofd blijft hangen. Het nummer gaat dan ook over het moment dat je iemand voor het eerst ontmoet en het gevoel dat daarna blijft hangen, dus in dat opzet is Julia zeker geslaagd. Het is een kant van de zangeres die we nog nooit te horen kregen, dus we zijn benieuwd naar wat ze nog meer in haar mars heeft.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1415 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 3): De laatste dag gedomineerd door vrouwen

De laatste dag van Down The Rabbit Hole was aangebroken. Niet iedereen was even fit meer, maar dat mag de pret niet…
Features

Record Store Day 2022: Tien releases om naar uit te kijken

Op zaterdag 23 april is het weer Record Store Day; de feestdag bij uitstek voor liefhebbers van vinylplaten in al haar facetten….
AlbumsFeatured albumsRecensies

DOPE LEMON - Rose Pink Cadillac (★★★): Koala's slapen ongeveer twintig uur per dag

Een dertigtal jaar geleden werd op een zonnige lentedag in het land der kangoeroes en boemerangs een lief jongetje geboren. Als tweede…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.