Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julia Stone – “Break”

© Brooke Ashley Barone

Angus en Julia Stone hebben als broer en zus ondertussen al veel furore gemaakt. Na zes albums en een handvol singles besloten de twee enkele jaren geleden om de band even op pauze te zetten en zich te focussen op hun soloprojecten. Angus spitst zich nu dus al een dik jaar toe op Dope Lemon en ook Julia komt na bijna tien jaar nog eens met een solonummer. Dat is niet het enige dat “Break” speciaal maakt, want voor de single werkte Julia samen met St. Vincent. Zij nam het producen voor haar rekening, Jessie Hill regisseerde de – overigens heel mooie – video en op het nummer zelf horen we naast de Australische schone ook nog wat flarden van Stella Mozgawa van Warpaint en Bryce Dessner van The National. Niet niks dus! Het schepte alleen maar hoge verwachtingen.

Wie van “Break” iets à la Angus & Julia Stone verwachtte, moeten we teleurstellen. Julia toont een heel andere kant van zichzelf op haar nieuwste exemplaar. Om het met de woorden van St. Vincent te zeggen: ‘”Break” is catchy maar raar.’ En daar moeten we haar volkomen gelijk in geven. Om te beginnen komt er al heel wat elektronica aan te pas en klinkt Julia helemaal anders. Het lijkt zelfs alsof ze soms wat naar rap neigt. Daarna komen er wat soulvolle blazers bij kijken, die de refreinen in de finale plooi leggen. ‘Darling, darling, I feel that I might break’, zingt de Australische catchy, waardoor “Break” meteen in je hoofd blijft hangen. Het nummer gaat dan ook over het moment dat je iemand voor het eerst ontmoet en het gevoel dat daarna blijft hangen, dus in dat opzet is Julia zeker geslaagd. Het is een kant van de zangeres die we nog nooit te horen kregen, dus we zijn benieuwd naar wat ze nog meer in haar mars heeft.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1012 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Lizzie Loveless - You Don’t Know (★★★): Zoektocht naar een eigen geluid

De naam Lizzie Lieberson zal sommige mensen bekend in de oren klinken; samen met haar zussen Kristina en Katherine maakte ze deel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single St. Vincent - "The Nowhere Inn"

Fans van St. Vincent bleven lang op hun honger zitten, maar hebben anno 2021 niet te klagen. Nadat het na MASSEDUCTION redelijk stil bleef…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dope Lemon - "Rose Pink Cadillac"

De namen Angus en Julia Stone doen bij de meeste folk- en indiepopfans wel een belletje rinkelen. Broer en zus brachten na…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.