Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charles – “He Knows”

De artiesten die in ons land met de eindzege gingen lopen in het tv-programma The Voice hebben tot nu toe nooit echt geluk gehad. Daar zou heel binnenkort wel eens verandering in kunnen komen, zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Bij ons hebben we natuurlijk IBE, maar aan de andere kant van de taalgrens zijn ze ons een stapje voor. Charlotte Foret, winnares in 2019, is zonder enige twijfel een van de meest smaakmakende namen die we in ons Belgenlandje in de gaten moeten houden. Ondertussen ligt ze onder contract bij Universal, mocht ze samen met Clouseau onze kerstavond wat gezelliger maken en kroonden we haar begin dit jaar tot onze ‘Grote Beer van Morgen‘.

Het lijkt dus niet meer mis te kunnen lopen voor Charles. De zangeres zit nog maar net op tram twee, maar bracht met “Wasted Times” en “Far Gone” al twee dijken van singles op de markt. Hoog tijd voor een groter projectje dus. In april komt de jongedame met haar debuut-ep, en daaruit krijgen we nu de eerste single op ons bord.

Waar Charles op haar vorige twee releases nog eerder neigde naar pop, pakt ze het nu helemaal anders aan. Niet gek ook, als je weet dat “He Knows” gaat over rouwen. Tijdens de lockdown kreeg een van Charlottes beste vrienden te maken met een overlijden; ze voelde zich zo getroffen, dat ze besloot er een nummer aan te wijden. Ingetogen, hoopvol en toch een tikkeltje donker: het is dan ook de perfecte samenvatting van het nummer. Er komt niet al te veel instrumentatie aan te pas, aangezien de zangeres de single helemaal in haar eentje draagt. Een emotionele piano houdt het redelijk sober terwijl Charles haar stem gebruikt als een troostende knuffel. Daarna lijkt het alsof ze het engeltje in zichzelf naar boven haalt. De piano wordt vergezeld door strijkers en “He Knows” bloeit wondermooi open. Een prachtige boodschap, instrumentaal sterk ondersteund: Charles overtuigt wederom.

Falling While Rising, de debuut-ep van Charles, is vanaf 2 april beschikbaar. Wij hopen alvast dat ze daarna – indien mogelijk – op tour trekt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2185 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Camila Cabello - "HE KNOWS" (feat. Lil Nas X)

Nadat Camila Cabello volop samenwerkte met haar vriendinnen van Fifth Harmony kroop ze ook nog in de studio met onder meer Ed…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charles - "Le marbre"

Vijf jaar geleden kwam Charlotte Foret als winnares uit de bus bij The Voice Belgique. Haar carrière leek daarmee gelanceerd, want na…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2022 die je niet mocht missen

Als artiest heb je maar één kans om jezelf te bewijzen aan de buitenwereld. Althans, zo lijkt het toch, want er zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.