Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Charles – “Far Gone”

Een talentenjacht winnen, het doet wat met een mens. Toch lijkt het in ons landje nooit echt de springplank te zijn voor jonge artiesten. Daar komt nu stilaan verandering in, want Charlotte Foret is aan haar doorbraak bezig. Na haar winst in het Franstalige The Voice Belgique stond ze met haar muzikale project Charles meteen aan de vooravond van een grote doorbraak. Haar debuutsingle “Wasted Time” was een regelrecht schot in de roos, want ze kon – mede dankzij de titel ‘Catch of the Day’ – al op heel wat airplay rekenen. Nu, een klein half jaar en tienduizenden streams later, komt er eindelijk een vervolg. Dat in de vorm van “Far Gone”.

Op haar tweede worp pakt de zangeres het ietwat anders aan. Haar stem staat nog steeds in de spotlights, maar toch op een andere manier dan we gewoon waren. Het tempo ligt al wat hoger en Charles trekt de popkaart, waardoor we hier en daar zelfs de vergelijking met Billie Eilish kunnen maken. Dat komt natuurlijk voor een groot deel door de donkerdere bassen, maar over het algemeen gaat het er op “Far Gone” redelijk vrolijk aan toe. We krijgen weer heel wat facetten van Charles’ stem te horen, waardoor ze ons steeds meer weet te overtuigen van haar kunnen. Vooral het contrast tussen de refreinen en de strofen getuigt van hoge kwaliteit. Charles heeft alles om het te maken als volgende in het rijtje van grote Belgische namen.

Op 8 oktober staat Charles samen met Herve en Petit Prince in Botanique in het kader van Les Nuits.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1354 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 2): Onvoorziene omstandigheden deluxe

Wie een planning had gemaakt voor vrijdag, kon die al meteen in de vuilbak gooien. Het aantal geannuleerde acts op vrijdag was…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Charles - Until We Meet Again (★★★½): Explosieve popdreiging

Terwijl heel wat leeftijdsgenoten zoekende zijn naar een doel en richting in hun leven, lijkt de toekomst voor zich te spreken voor…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Charles: ‘Als ik naar mijn boze nummers luister, denk ik: dit wordt een goeie dag’

Een jaar geleden hadden we een gesprek met Charlotte Fornet over haar winst bij The Voice Belgique en hoe haar carrière sindsdien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.