Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (8 maart – 15 maart)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover we schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

PEEL – “Dyna”

Uit Sydney komen de mannen van PEEL en met “Dyna” zijn ze toe aan hun tweede single, een geweldig psychrocknummer met Britpopinvloeden. We denken dus spontaan aan de landgenoten van DMA’s en Tame Impala en dan weet je dat het goed wordt. Er zit een heerlijke dynamiek in, de fuzz wordt niet in overvloed, maar op de juiste momenten gebruikt, en het geheel nestelt zich als een lieflijk katje op je schoot.

ellise – “Feeling Something Bad…”

ellise heeft een gigantische metamorfose achter de rug, want de eerder brave popzangeres is uitgegroeid tot een echte cyberpopprinses. Haar nieuwe single is allesbehalve een nummer om je slecht over te voelen en heeft een heerlijk atypische structuur, waarin synths en bassen het overnemen. Het volledige plaatje van “Feeling Something Bad…” klopt en dat stemt ons dan ook gelukkig.

Major Murphy – “Unfazed”

Met een tweede plaat in aantocht, moet Major Murphy de fans warm maken voor wat zal komen. Met “Unfazed” smelten die fans tot op de grond, want het is hun beste werk tot nu toe. Het is een trippy psychrocknummer dat zweverig, maar tegelijk ook melodieus uit de hoek komt. Het doet wat denken aan Tame Impala, maar dan iets zachter en minder commercieel. Naar het einde toe explodeert het volledig, met een epische solo als resultaat. Major Murphy is alvast klaar om de wereld te veroveren als de volledige nieuwe plaat dit niveau aanhoudt.

Mette – “Petrified”

Mette mocht al voor de lens kruipen in een clip van Rihanna, maar komt eindelijk ook met eigen muziek op de proppen. Haar debuutsingle “Petrified” is een fijne mix van bubblegumpop en upbeat r&b, waardoor we alvast beginnen te dromen van een zorgeloze zomer waarin we hopelijk weer wat kunnen dansen. Het refrein krijgt ons alvast helemaal warm en zit meteen in ons hoofd.

cehryl – “outside the party, inside the dream”

Helemaal vanuit het verre Hong Kong weet de singer-songwriter cehryl ons te ontroeren met haar “outside the party, inside the dream”. Gewapend met een fragiele gitaarmelodie en haar stem, kaapt ze onze aandacht en dommelen we samen weg. De sereniteit en dromerigheid van deze prachtige single weten ons diep te raken, wat eens te meer toont dat een eenvoudig indiepopnummer zijn kracht nog niet verloren is.

DANSEN DANSEN

Mollie Collins & Ruth Royall – “Remedies”

Een vrouwelijke combi bezorgt onze dansschijf van de week. De Britse Mollie Collins vroeg Ruth Royall om de zang te voorzien op haar debuut via UKF. Een eerste release op een groot platenlabel van Collins en meteen een schijf van jewelste. Het begint wat zacht, maar eens de drums invallen, is de nood om te beginnen dansen niet meer ver weg. Eens het nummer dan volledig explodeert, ben je helemaal mee in het verhaal.

3699 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #42

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.