Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Everything Everything – “Supernormal”

Vorig jaar verscheen met Re-Animator voor het eerst in drie jaar een boeiende plaat van Everything Everything en het lijkt erop dat de inspiratie bij hen aanwezig blijft. Nu, slechts een halfjaar later, is de groep al terug met nieuwe muziek, al werd “Supernormal” wel in dezelfde sessies geschreven. Het blijft wat gissen of het nummer een voorbode is van een ep met meer van deze muziek, maar de bijbehorende clip lijkt alvast een nieuw, absurd tijdperk in te leiden.

Waar de nummers op Re-Animator soms iets te veel alle kanten uitschoten, blijkt “Supernormal” gewoon een geweldig Everything Everything-nummer te zijn. Het heeft een aanstekelijke gitaar, de herkenbare zang van Jonathan Higgs die zowel hoog als laag zijn werk doet en een fijne dynamiek. In tegenstelling tot de video, die heel vreemd en grotesk is en je vragen doet stellen over de mensheid, is het nummer juist heel toegankelijk en nestelt het zich snel in je hoofd. Het is als een goede vriend die je al lang niet meer gezien hebt; zodra je hem tegen het lijf loopt, lijkt het alsof je elkaar dagelijks spreekt. Die herkenbaarheid en energie maken van “Supernormal” een geweldige single.

 /  /  / 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3364 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Everything Everything – “Pizza Boy”

Over iets meer dan twee weken verschijnt Raw Data Feel, de zesde langspeler van Everything Everything. Het liefdesverhaal tussen ons en de Mancunianen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Everything Everything - "Teletype"

Op 20 mei verschijnt de alweer zesde plaat van Everything Everything. Op Raw Data Feel zal een deel van het album gemaakt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Everything Everything – “Bad Friday”

Everything Everything laat er geen gras over groeien. Het viertal uit Manchester kwam in de zomer van 2020 nog met Re-Animator, een nogal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.