Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Everything Everything – “Cold Reactor”

Stilstaan is achteruitgaan en daarom neemt Everything Everything wel vaker de vlucht vooruit. De Britten maken iets wat je als artrock kan omschrijven, met vertakkingen naar heel wat andere subgenres. Hun laatste teken van leven gaf het viertal afgelopen jaar met het album Raw Data Feel, waarvoor ze onder andere gebruik maakten van AI. Het resultaat was even ambitieus als geniaal, maar Everything Everything kiest voor hun volgende album opnieuw voor de vertrouwde pen van Jonathan Higgs. Op MOUNTAINHEAD is het nog wachten tot 1 maart en om die lange wachtperiode zoet te kunnen doorstaan is er met “Cold Reactor” een eerste single.

Ook zonder AI-technologie klinkt Everything Everything behoorlijk futuristisch op “Cold Reactor”. Dat heeft het nummer enerzijds te danken aan de wederkerende ‘uh’-klank en anderzijds de manier hoe ze met zo’n simpele melodie zo veel weet te creëren. Hun voorliefde voor experiment spat ervan af en doch is het nog steeds zeer toegankelijk. Frontman Jonathan Higgs is een baken van vertrouwen met zijn kenmerkende stemgeluid en vult “Cold Reactor” met charisma op. De spanningsboog blijft gedurende de bijna vier minuten aanhoudend gespannen met op het einde nog een onverwachte wending. Een knappe toevoeging aan hun alsmaar groeiende oeuvre, dat is het minste wat je van “Cold Reactor” kan zeggen.

MOUNTAINHEAD ligt vanaf 1 maart in de rekken. Op Europese tourdata is het nog even wachten.

Website / Facebook / Twitter (X)Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1983 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Everything Everything - Raw Data Feel (★★★½): Meer dan eentjes en nulletjes

Voor wie bij de naam Everything Everything eerder aan de sappige romcom van Stella Meghie denkt, is hier nog een kleine spoedcursus…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Everything Everything – “Pizza Boy”

Over iets meer dan twee weken verschijnt Raw Data Feel, de zesde langspeler van Everything Everything. Het liefdesverhaal tussen ons en de Mancunianen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.