Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Streets – “Who’s Got the Bag (21st June)”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Zo verdrietig we waren dat The Streets er in 2011 een streep onder trok, zo blij waren we toen Mike Skinner zijn band in 2019 nieuw leven inblies. Onze feeststemming was echter van korte duur, want de Brit heeft zijn comeback eigenlijk nooit echt waar kunnen maken. Oké, hij stond wel op Pukkelpop en bracht vorige zomer een eerste mixtape uit – waarop we onder andere Tame Impala, IDLES en Greentea Peng te horen kregen -, maar dankzij het coronavirus werd er nog niet echt geprofiteerd. Tijdens de promocampagne van None of Us Are Getting Out of This Life Alive waagde Skinner zich wel al eens aan een coronasingletje, waarin hij zich afvroeg waar de maand april plots naartoe was. Nu is het tijd voor een tweede single in die trend, maar nu gaat het over het einde van de lockdown.

Brits premier Boris Johnson besloot enige tijd geleden dat de lockdown in het Verenigd Koninkrijk op 21 juni voorbij zou zijn. Het werkte als een rode lap op een stier bij The Streets, want Skinner wil gewoon terug feesten. Op “Who’s Got the Bag (21st June)” lukt dat ook gigantisch goed. Na een ietwat melancholische intro pompen de beats plots door de boxen. We worden voor we het goed en wel beseffen een donkere club in gekatapulteerd. Onze voeten plakken aan de grond, zweterige mensen dansen kort op elkaar en The Streets speelt het dak eraf: 21 juni wordt een grootse feestdag. Op nog geen drie minuten toont Mike Skinner ons nog maar eens waarom we liveshows zo hard missen, zeker als ze van The Streets zijn.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1011 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

The Streets - None of Us Are Getting Out of This Life Alive (★★★½): Wanneer genres elkaars pad kruisen

We gaan er geen doekjes om winden: Mike Skinner mag gerust een levende legende genoemd worden. Een kwart eeuw geleden stampte hij…
FestivalnieuwsInstagramMuzieknieuwtjes

Eerste 21 namen Rock Werchter 2021: Thom Yorke, Pixies, Gorillaz, Royal Blood, alt-J en veel meer

Onverwacht was het niet dat Rock Werchter dit jaar niet door ging, maar verdrietig waren we nog steeds. Een groot deel van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Streets - "Falling Down"

Op 10 juli krijgen we met None of Us Are Getting Out of This Alive het eerste album van The Streets sinds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.