Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Streets – “Where the F*&K Did April Go”

© CPU – Nathan Dobbelaere

In 2011 stond de wereld even stil voor de fans van The Streets – en bij uitbreiding iedereen die van alternatieve hiphop houdt – want frontman en brein achter de band Mike Skinner besloot dat het welletjes was geweest. De Britten stopten op een hoogtepunt en lieten ons achter met een pak hits, en vooral de herinnering aan meesterlijke liveshows. Nu, bijna tien jaar later, neemt Skinner de draad weer op. The Streets stond er vorig jaar op Pukkelpop weer als nooit tevoren, en maakte enkele weken geleden zelfs de komst van een nieuwe plaat bekend. Van None of Us Are Getting Out of This Alive kregen we toen met “Call My Phone Thinking I’m Doing Nothing Better” – nota bene samen met Tame Impala – al een uitstekend voorproefje voorgeschoteld, maar er ligt nog meer moois op ons te wachten. Zo zijn onder andere ook IDLES, Eliza en Ms. Banks te horen op de plaat, maar op “Where The F*&K Did April Go” doet Skinner het zonder hulp van buitenaf. Sterker nog, voor dit nummer is zelfs helemaal geen plaats op de tracklist van dat album.

Dat komt omdat Skinner het nummer opdraagt aan COVID-19 en alle gevolgen. Zo horen we onder andere het zinnetje ‘the fun is over this summer’ een aantal keer terugkeren. De Brit rapt over hoe hij zich gevangen voelt in deze lockdown en hoe we hier allemaal samen sterker uit zullen komen. Elke dag voelt hetzelfde aan en zo lijkt de maand april dus verdwenen. Muzikaal klinkt het nummer in elk geval zoals we van The Streets gewoon zijn. Een chille beat en r&b-achtige piano zetten de toon, terwijl Mike op z’n gekende nonchalante manier rapt, en veel meer dan dat gebeurt er niet. “Where The F*&K Did April Go” is in elk geval herkenbaar voor iedereen, waardoor het op de één of andere manier snel in je hoofd blijft hangen. We houden het op een leuk nummertje dat er niet per se uitspringt, maar waar we zeker van kunnen genieten. Wij onthouden vooral dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten, dat  het allemaal goed komt en vooral dat niet alleen onze ‘neighboor thinks he’s a dj’. 

None of Us Are Getting Out of This Alive verschijnt op 10 juli. Hopelijk zien we Mike Skinner en co terug op Rock Werchter 2021.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

8 mei 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief