Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic – “The Wrong Place”

Vorig jaar viel bij velen de mond open toen werd aangekondigd dat Hooverphonic ons Belgenland zou vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Voor de échte kenners was de verrassing wat kleiner aangezien Alex Callier eerder al meeschreef aan “A Matter of Time”, het nummer waarmee SENNEK het in 2018 opnam tegen onder meer Netta uit Israël. Vorig jaar sloeg Callier de handen opnieuw in elkaar met Luca Chiaravalli (na eerder samen hits als “Amalfi” en “Romantic” te hebben geschreven) en zo werd “Release Me” geboren, waarop zangeres Luka Cruysberghs te horen was. Het lied werd door het Belgische publiek snel afschreven wegens te saai en niets voor de liedjeswedstrijd, maar dankzij de coronacrisis krijgt Hooverphonic nu een tweede kans.

Het afgelopen jaar vond er binnen Hooverphonic een wissel van de wacht plaats en zo is sinds enkele maanden Geike Arnaert opnieuw de frontvrouw van de groep. Zij was eerder te horen op vijf albums en leende haar stem uit aan onder meer “Eden” en “The World Is Mine”. Sinds de terugkeer van Geike bij Hooverphonic kregen we een nieuwe versie van “Mad About You” te horen, maar nu is het moment aangebroken waar vele fans op zaten te wachten: het eerste splinternieuwe nummer met Geike in ruim tien jaar.

Net als “Release Me” is ook de nieuwe inzending voor het Eurovisiesongfestival een typisch Hooverphonicnummer. Niet alleen de stem van Geike voelt vertrouwd aan, maar ook het dromerige aspect en gitaarwerk zijn typisch. “The Wrong Place” bevat naast melancholie ook iets dreigends, waardoor er een sfeervol geheel ontstaat. Ondanks dat “Release Me” niet zo slecht was als België vorig jaar deed uitschijnen, kunnen we met zekerheid zeggen dat Hooverphonic met hun nieuwe inzending een stap vooruit heeft gezet. Bovendien is de outro van “The Wrong Place” vrij catchy, waardoor België wellicht een iets blijvendere indruk zal nalaten in de liedjeswedstrijd dan we vorig jaar gedaan zouden hebben.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

638 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic - "Summer Sun"

Het is alweer van 2018 geleden dat Hooverphonic voor het laatst een album uitbracht. Looking for Stars was de eerste samenwerking met zangeres…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic - "Release Me"

Eindelijk is het zover! We krijgen het lied te horen waarmee Hooverphonic ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam later…
InstagramLiveRecensies

Hooverphonic @ Capitole Gent: Twelve points go to Hooverphonic!

Hooverphonic is een van de langstlopende bands in België. Vanaf midden jaren negentig bracht de band heel wat gevierde albums uit met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.