Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic – “The Wrong Place”

Vorig jaar viel bij velen de mond open toen werd aangekondigd dat Hooverphonic ons Belgenland zou vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Voor de échte kenners was de verrassing wat kleiner aangezien Alex Callier eerder al meeschreef aan “A Matter of Time”, het nummer waarmee SENNEK het in 2018 opnam tegen onder meer Netta uit Israël. Vorig jaar sloeg Callier de handen opnieuw in elkaar met Luca Chiaravalli (na eerder samen hits als “Amalfi” en “Romantic” te hebben geschreven) en zo werd “Release Me” geboren, waarop zangeres Luka Cruysberghs te horen was. Het lied werd door het Belgische publiek snel afschreven wegens te saai en niets voor de liedjeswedstrijd, maar dankzij de coronacrisis krijgt Hooverphonic nu een tweede kans.

Het afgelopen jaar vond er binnen Hooverphonic een wissel van de wacht plaats en zo is sinds enkele maanden Geike Arnaert opnieuw de frontvrouw van de groep. Zij was eerder te horen op vijf albums en leende haar stem uit aan onder meer “Eden” en “The World Is Mine”. Sinds de terugkeer van Geike bij Hooverphonic kregen we een nieuwe versie van “Mad About You” te horen, maar nu is het moment aangebroken waar vele fans op zaten te wachten: het eerste splinternieuwe nummer met Geike in ruim tien jaar.

Net als “Release Me” is ook de nieuwe inzending voor het Eurovisiesongfestival een typisch Hooverphonicnummer. Niet alleen de stem van Geike voelt vertrouwd aan, maar ook het dromerige aspect en gitaarwerk zijn typisch. “The Wrong Place” bevat naast melancholie ook iets dreigends, waardoor er een sfeervol geheel ontstaat. Ondanks dat “Release Me” niet zo slecht was als België vorig jaar deed uitschijnen, kunnen we met zekerheid zeggen dat Hooverphonic met hun nieuwe inzending een stap vooruit heeft gezet. Bovendien is de outro van “The Wrong Place” vrij catchy, waardoor België wellicht een iets blijvendere indruk zal nalaten in de liedjeswedstrijd dan we vorig jaar gedaan zouden hebben.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

986 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic - "Don't Think"

‘Are you ready for the next level?’ klonk het op “Mysterious”, het sfeervolle en nostalgische nummer dat Hooverphonic vorig jaar uitbracht. Het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ludovico Einaudi, Herbie Hancock, Nils Frahm en 10 anderen vervoegen Gent Jazz-affiche

Drie weken na de eerste lading namen presenteert Gent Jazz vandaag een nieuwe reeks artiesten voor zijn 2023-editie. Onder andere Ludovico Einaudi,…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Alex Callier (Hooverphonic): 'Ik ben hier niet om een toffe te zijn'

Alex Callier is onlangs vijftig geworden en zijn geesteskind is ondertussen ook al ruim 25 jaar oud. Hooverphonic gaat al heel lang…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.