Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic – “The Wrong Place”

Vorig jaar viel bij velen de mond open toen werd aangekondigd dat Hooverphonic ons Belgenland zou vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Voor de échte kenners was de verrassing wat kleiner aangezien Alex Callier eerder al meeschreef aan “A Matter of Time”, het nummer waarmee SENNEK het in 2018 opnam tegen onder meer Netta uit Israël. Vorig jaar sloeg Callier de handen opnieuw in elkaar met Luca Chiaravalli (na eerder samen hits als “Amalfi” en “Romantic” te hebben geschreven) en zo werd “Release Me” geboren, waarop zangeres Luka Cruysberghs te horen was. Het lied werd door het Belgische publiek snel afschreven wegens te saai en niets voor de liedjeswedstrijd, maar dankzij de coronacrisis krijgt Hooverphonic nu een tweede kans.

Het afgelopen jaar vond er binnen Hooverphonic een wissel van de wacht plaats en zo is sinds enkele maanden Geike Arnaert opnieuw de frontvrouw van de groep. Zij was eerder te horen op vijf albums en leende haar stem uit aan onder meer “Eden” en “The World Is Mine”. Sinds de terugkeer van Geike bij Hooverphonic kregen we een nieuwe versie van “Mad About You” te horen, maar nu is het moment aangebroken waar vele fans op zaten te wachten: het eerste splinternieuwe nummer met Geike in ruim tien jaar.

Net als “Release Me” is ook de nieuwe inzending voor het Eurovisiesongfestival een typisch Hooverphonicnummer. Niet alleen de stem van Geike voelt vertrouwd aan, maar ook het dromerige aspect en gitaarwerk zijn typisch. “The Wrong Place” bevat naast melancholie ook iets dreigends, waardoor er een sfeervol geheel ontstaat. Ondanks dat “Release Me” niet zo slecht was als België vorig jaar deed uitschijnen, kunnen we met zekerheid zeggen dat Hooverphonic met hun nieuwe inzending een stap vooruit heeft gezet. Bovendien is de outro van “The Wrong Place” vrij catchy, waardoor België wellicht een iets blijvendere indruk zal nalaten in de liedjeswedstrijd dan we vorig jaar gedaan zouden hebben.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1203 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

Hooverphonic @ Koningin Elisabethzaal: Zit, luister en geniet

Recentelijk bracht Hooverphonic met Fake Is the New Dope een nieuwe plaat uit en om dat te vieren liet de groep de…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Hooverphonic: 'Na covid hadden we iets hoopvols nodig'

Hooverphonic gaat al enige tijd mee en blikt dan ook al te graag terug op eerdere prestaties zoals ze de afgelopen maanden…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Hooverphonic - Fake Is The New Dope (★★★★): Terugkeer naar het heden

Geike Arnaert was jarenlang het gezicht en de stem van Hooverphonic vooraleer ze zich eventjes op haar solomuziek focuste. Hooverphonic ging verder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.