AlbumsRecensies

SEL, Jetroo & Depridmt – AREA 51 (★★★★): Underground en old school, meer heb je niet nodig

Wie de underground scene van Vlaanderen en België in het oog houdt en een beetje kent, herkent de naam SEL of Jetroo zeker en vast. Tijdens de pandemie hebben deze heren, samen met DMT, ontzettend hard gewerkt en een aantal projecten uitgebracht. In oktober lieten SEL en DMT samen een album los dat zeer goed onthaald werd. Ook Jetroo bracht in oktober een album uit, onder hetzelfde label als de andere heren. En zo brengen zij drie samen een tape uit die de naam draagt van hun label Area 51.

Area 51 begint met de track die we al eerder te horen kregen. “Fok De Tijd” is wat je zou kunnen beschrijven als een representatie van de underground scene. Een vette old school beat, drie rappers die heel sterk en elk met hun stijl en flow rappen en een catchy hook. Dat is een korte samenvattting van “Fok De Tijd”, maar het nummer bevat nog veel meer. Een groot duister gevoel is hier een van. Zonder die vibe zou het niet hetzelfde zijn, maar we weten uit de vorige nummers van deze heren dat ze dat als de beste overbrengen.

Het nummer “No Hook” is voor ons toch wel het beste wat deze ep te bieden heeft. Het brengt een bepaalde sfeer met zich mee die zeer aangenaam is en zeer kwaliteitsvol overkomt. Zoals de titel het zegt, is er geen refrein nodig. Pure bars volgen elkaar op en elke rapper doet dit in eigen stijl. Jetroo’s Brusselse accent zorgt ervoor dat alles nog donkerder wordt, en zijn verwijzingen naar Travis Scott worden geapprecieerd. SEL heeft dan weer een eigenwijze, maar ijzersterke flow die zorgt dat alles interessant blijft.

Op elk nummer lijkt het alsof DMT al van zijn geboorte rapt en dit doet zonder enige moeite. Op “Hoofd Voelt Heavy” is dit ook weer het geval met sterke coupletten en een opvallende woordkeuze. Het refrein op dit nummer lijkt ons perfect om live te brengen en het publiek zal ongetwijfeld niets anders kunnen doen dan het meebrullen. SEL lijkt wel de refreinkoning. “On The Rocks” heeft ook weer zo’n catchy refrein en SEL en Jetroo wisselen elkaar hier om de zoveel maten af, wat zorgt voor een goede afwisseling.

Elk project dat we te horen krijgen van de mannen van Area51 is van zeer hoge kwaliteit en steekt met kop en schouders boven de alledaagse muziek uit. Ondanks dat de volledige ep old school is, wordt er toch genoeg variatie ingestoken, wat ervoor zorgt dat elk nummer anders is.

SEL: InstagramFacebook

Jetroo: InstagramFacebook

Depridmt: Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

153 posts

About author
Ik maak muziekjes, ik schrijf over muziekjes, ik ben verliefd op muziekjes.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

SEL - ONDERGROND (★★★★): Het is duidelijk wie regeert ondergronds!

Het is nog niet lang dat SEL onder die naam de undergroundscene onveilig maakt met loeiharde flows. Sinds Never Hier brengt hij non-stop…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #29

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
AlbumsFeaturesRecensies

Albumreviews: Beire Kort #25

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.