AlbumsRecensies

SEL & DEPRI DMT – NEVER HIER (★★★★): Deze heren horen thuis aan de top

Het lijkt alsof deze twee heren elk project dat ze starten, met succes afronden. Of het nu drum-‘n-bass of hiphop is, SEL en DMT kunnen in beide genres hun ding doen. En hun ding, dat doen ze goed. Na een aantal singles, waaronder het harde “Intro”, krijgen we nu het volledige album Never Hier te horen van SEL & DEPRI DMT. Vijftien nummers die ons meenemen naar de duisternis van de Antwerpse straatjes. Het album is zonder nadenken ontzettend donker, maar dat is allesbehalve een slechte eigenschap. Het is zo’n album dat de underground scene voedt, en dat weten SEL en DMT als geen ander. Het merendeel van deze plaat is geproducet door jonge producer BVT, die zelf af en toe ook eens durft te rappen.

Never Hier opent met de twee nummers waar we al eerder konden van genieten. “Intro” en “Facts” zijn allebei zeer sterke tracks die ons maanden geleden al lieten uitkijken naar het album. Daarna is het de beurt aan Freaky Frank om mee zijn ding te doen naast SEL & DMT. “What’s Poppin” brengt verschillende vibes met zich mee. De beat is zeer funky en laat ons denken aan de jaren ’90, terwijl de teksten van de drie rappers toch weer dat donkere aspect naar boven brengen. Toch is het weer helemaal anders dan de eerste twee nummers op Never Hier, wat alles interessanter maakt.

En dan krijgen we “Ni Mijn Probleem”. Dit nummer begint met gezang dat amper te verstaan is, maar dat maakt niet uit want na de drop zijn we even flauw gevallen. De beat is van de hoogste kwaliteit waardoor de raps van SEL en DMT alles naar een hoger niveau tillen. De manier waarop SEL rapt is echt ontzettend goed, veel beter dan het merendeel uit de Vlaamse rapscene. DMT blaast ons op dit nummer over met zijn bars na bars. “Ni Mijn Probleem” is zonder twijfel een van de sterkste nummers van dit album.

Jammer genoeg heeft Never Hier een aantal nummers die er niet uitspringen, maar dat is ook maar normaal. “Crossroads” en “Cliché” slagen er jammer genoeg niet genoeg in om ons weer dat wow-gevoel te geven dat we eerder kregen. Maar er zijn natuurlijk ook nog sterke nummers, “De Boy Te Clean” en “Dopegang Party” zijn allebei weer anders dan elke andere track op dit album. Het lijkt wel alsof SEL en DMT geprobeerd hebben om op elk nummer een andere sfeer naar boven te brengen en zoals DMT zelf zegt ‘Met Selfmade op de track, dan is de beat gesloopt, garantie’.

Never Hier zit vol sterke nummers, hier en daar een iets mindere, maar slechte dingen horen we niet. Het is duidelijk dat deze twee heren weten wat ze doen en hoe ze het moeten doen. Het feit dat je een album uitbrengt dat zo’n nieuwe sound meebrengt wilt echt zeggen dat er kwaliteit in het team zit. We zijn benieuwd naar verdere projecten van deze heren!

DEPRI DMT: Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

153 posts

About author
Ik maak muziekjes, ik schrijf over muziekjes, ik ben verliefd op muziekjes.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

SEL - ONDERGROND (★★★★): Het is duidelijk wie regeert ondergronds!

Het is nog niet lang dat SEL onder die naam de undergroundscene onveilig maakt met loeiharde flows. Sinds Never Hier brengt hij non-stop…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #29

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
AlbumsRecensies

SEL, Jetroo & Depridmt - AREA 51 (★★★★): Underground en old school, meer heb je niet nodig

Wie de underground scene van Vlaanderen en België in het oog houdt en een beetje kent, herkent de naam SEL of Jetroo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.