Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willy Organ – “Autostrade”

Als afgelopen jaar de wereld van het Nederlandstalige lied door één artiest gekleurd werd, dan is het wel door het boegbeeld van de nationale snorrenheropleving. Met hit na hit na hit, een eigenhandig gecureerde concertavond waarin Willy hemzelve zich nogal letterlijk boven de rest waande en een debuutalbum dat, net als op die beruchte avond, alle hype wist te overstijgen werd de Lievegemmenaar van naar eigen zeggen ‘gemiddelde’ leeftijd unaniem gekroond tot dé profeet der eighties schlager. Als absolute heerser van 2020 (eindejaarsconference inbegrepen) effende Willy het pad voor een nieuw jaar vol feest en dans op de tonen van de pijnlijkheid des levens.

In Willy’s kale bol krioelt het dan ook van zelfrealisatie en de daarbij behorende existentiële crisis. Dit is meteen duidelijk hoorbaar op nieuwe single “Autostrade”. ‘Ik zou oneindig kunnen dwalen in die warboel in mijn hoofd’ klinkt het, waarna ‘Omdat ik de mensen niet vertrouw, / mijn wereld beter ken dan jou, / terend op geluk, niet wetend waar naartoe / steek ik de autostrade over met mijn ogen toe.’ Wantrouw sijpelt over in pure wanhoop, in juxtapositie met de huppelende synthesizers die de nostalgische klank van snorremans kenmerken. Als vettige knipoog kwijlt Willy eventjes ‘autostrade’ in een vocoder. Willy vraagt zichzelf af of hij wederom trendsetter zal zijn: ‘Gaat iedereen zijn wagen stopzetten op de autostrade en uitstappen?’ Volume max en met nog meer decibels meebrullen is uiteraard ook een optie.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willy Organ & De Big Data - "Niet Dit Jaar"

‘We kunnen Willy Organ niet langer negeren’. Het was een vaak voorkomend zinnetje in onze eindejaarslijstjes vorig jaar. Kijk, het heeft geloond,…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische albums van 2020

Het was een vreemd jaar, 2020. Heel wat concerten gingen in rook op, festivals konden niet doorgaan en muziek werd uitgesteld. Toch…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willy Organ - "Kom Je Ontvoeren Vannacht" (feat. Steven H)

Al meer dan tachtig jaar leeft er aan de noordelijke zijde van de taalgrens slechts één echte keizer van het Vlaamse lied:…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.