Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willy Organ & De Big Data – “Niet Dit Jaar”

‘We kunnen Willy Organ niet langer negeren’. Het was een vaak voorkomend zinnetje in onze eindejaarslijstjes vorig jaar. Kijk, het heeft geloond, want Willy was zonder twijfel een van de heersers van 2020. Zijn debuutplaat Jonge Plant eindigde op een mooie achtste plekje in onze top 25 van Belgische albums. Toch had het ook allemaal mooier kunnen zijn voor onze nieuwe favoriete brenger van het Nederlandstalige lied. Ondanks zijn grote stunts, zoals door Vooruit vliegen tijdens zijn eigen ‘NIET OM TE ZIEN’ en het toezingen van de studenten van de UGent, had ook Willy nog grotere dingen op de planning staan. Om dat alles toch nog te kunnen doen, krijgen we Willy’s toepasselijke eindejaarsrevue: “Niet Dit Jaar”.

‘Ik had een radiohit gepland eerder dit jaar / En een hele reeks concerten stonden klaar’, begint de man zijn countrygetinte samenvatting van 2020. Aan de lijst van festivals te horen, was het haast onmogelijk om Willy nog te negeren. Allemaal goed en wel – ‘t is natuurlijk maar hoe je het bekijkt – maar het zijn toch de fantastische refreinen die de kroon spannen. Of het ironisch bedoeld is, laten we in het midden, maar begeleid door banjo’s, een pedal steel gitaar en een leuke drum heeft de besnorde zanger het over complotdenkers, oude mensen die jonge mensen ziek maken en het volgen van de regels. Zo leuk gebracht dat het binnen de twee luisterbeurten in je hoofd blijft plakken. Nu die ene kale knikker van een Geert Hoste dus al enkele jaren gestopt is met zijn eindejaarsconferences, is daar eindelijk de opvolger die ons land verdient: Willy Organ.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

668 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische albums van 2020

Het was een vreemd jaar, 2020. Heel wat concerten gingen in rook op, festivals konden niet doorgaan en muziek werd uitgesteld. Toch…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willy Organ - "Kom Je Ontvoeren Vannacht" (feat. Steven H)

Al meer dan tachtig jaar leeft er aan de noordelijke zijde van de taalgrens slechts één echte keizer van het Vlaamse lied:…
InstagramLiveRecensies

NIET OM TE ZIEN @ Vooruit: Willy Organ en het Nederlandstalige lied

Met NIET OM TE ZIEN brengt curator en muzikaal spring-in-het-veld Willy Organ een avond om niet te vergeten. In een poging het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.