Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Balming Tiger – “JUST FUN!” & “LOOP?”

Sinds de release van hun debuutalbum op SoundCloud in 2018 bracht Balming Tiger elk jaar nieuwe muziek uit en zo kregen we het afgelopen jaar nog “Kolo Kolo” te horen. Samen met dat lied verscheen ook de vijftien seconden durende versie ervan en dat alleen toont al aan dat dit Koreaanse collectief geen standaard k-pop maakt. In de begindagen was de groep slechts met drie en maakten ze underground muziek. Langzaamaan sloten er zich nog enkele producers, rappers en singer-songwriters bij Balming Tiger aan en zo telt het collectief vandaag negen leden. Nog iets bijzonder aan deze alternatieve k-pop groep, is dat er zowel mannen als vrouwen deel van uitmaken, een vrij zeldzaam fenomeen binnen dit genre.

“JUST FUN!” begint meteen met enkele leuke geluidjes waardoor je als luisteraar al snel gefascineerd bent. Het begin van het nummer doet wat denken aan Glass Animals, maar door de toevoegingen van rap en zangeressen gaat die vergelijking niet helemaal op. Doorheen het lied worden er steeds nieuwe stemmen geïntroduceerd waardoor het (ondanks de repetitieve muziek) wel fris blijft aanvoelen. De grotendeels Engelse tekst maakt het bovendien een toegankelijk k-pop nummer. Had de muziek wat spannender geweest, zou airplay op een Belgische radiozender niet misplaatst zijn.

Ook “LOOP?” opent met enkele veelbelovende, donkere geluidjes en het zachte Koreaanse gebrabbel erover lijkt meteen in contrast te staan met de muziek. “LOOP?” klinkt een stuk duisterder dan “JUST FUN!”, maar na heel wat gerap komt sogumm (terwijl de muziek rustiger wordt) met een stukje gesproken woord, waardoor het toch iets vrolijker wordt. De atypische opbouw zorgt ervoor dat er niet echt een hoogtepunt wordt bereikt, maar deze twist maakt het wel een interessant nummertje. We zijn in ieder geval benieuw naar wat deze groep in de toekomst nog te bieden heeft.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

941 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

347aidan & Balming Tiger @ Les Nuits Botanique (Rotonde): Voor iedereen een microfoon!

Terwijl alle rockers van het land zich begaven naar de Brusselse Kruidtuin, gingen wij gisterenavond binnen in de Botanique snuisteren. Daar speelden…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mia Nicolai - "Dream Go"

Ze heeft nog maar een paar uitgebrachte singles, en toch belooft de Nederlands/Russische zangeres Mia Nicolai snel te worden opgepikt bij het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Loop - "Halo"

Het is al zo lang stil rond Loop dat we stilaan vergeten waren dat deze band nog bestond. Legendes zeggen dat Robert Hampson…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.