Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Crowded House – “To The Island”

Wanneer staan we weer gezellig met een biertje in de hand op een festivalweide te kijken naar een bandje? Voor ons blijft dat een vraag waarop het antwoord nog niet gegeven kan worden. Aan de andere kant van de wereld, in Nieuw-Zeeland om precies te zijn, is die vraag geen vraag meer. Daar start, op 4 maart, alsof er niks aan de hand is, de tour van Crowded House.

Eind oktober werden wij verrast op de single “What Ever You Want” en de aankondiging dat de band ook op tournee zou gaan. Wij sprongen een gat in de lucht. Nieuwe muziek van Neil Finn wordt door ons altijd verwelkomd, maar als hij dit dan aanbiedt als Crowded House, dan gaan we er eens extra goed voor zitten. “To The Island” is de tweede single van het nieuwe album Dreamers Are Waiting dat op 4 juni zal verschijnen.

Duidelijk is te horen dat Finn een nieuwe benadering heeft gekozen. Neil Finn wil zichzelf blijven vernieuwen. Dus werden Mark Hart en Matt Sherrod bedankt voor bewezen diensten. Met behulp van zijn zonen Liam en Elroy, producer Mitchell Froom en oude getrouwe Nick Seymour is het geluid van de band behoorlijk opgefrist. Gebleven zijn de samenzang en sterke refreintjes, maar dat alles is nu verpakt in een wat meer ongepolijst geluid. Na een aantal keer luisteren, nestelt dit nummer zich ouderwets onder je huid. Wat dat betreft heeft meneer Finn de spijker, weer, vol op de kop geraakt.

Facebook / Instagram / Twitter

Related posts
InstagramLiveRecensies

Pinkpop (Festivaldag 2): Muziek drijft temperatuur naar ongeziene hoogtes

Een nieuwe dag brak aan in Landgraaf. De nacht was voor velen onrustig geweest door de hitte. Vandaag beloofde niet veel beter…
InstagramLiveRecensies

Crowded House @ Lotto Arena: Popmachine en Zonen

Frontman en popmachine Neil Finn maakte eind jaren tachtig van Crowded House een iconische popband dankzij hits als “Don’t Dream It’s Over”…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Phantom Booth - "The World Outside My Door"

Pssst. Je hebt het niet van ons, maar dit bandje zou zomaar aan het begin van iets moois kunnen staan. Niet dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.