Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Crowded House – “To The Island”

Wanneer staan we weer gezellig met een biertje in de hand op een festivalweide te kijken naar een bandje? Voor ons blijft dat een vraag waarop het antwoord nog niet gegeven kan worden. Aan de andere kant van de wereld, in Nieuw-Zeeland om precies te zijn, is die vraag geen vraag meer. Daar start, op 4 maart, alsof er niks aan de hand is, de tour van Crowded House.

Eind oktober werden wij verrast op de single “What Ever You Want” en de aankondiging dat de band ook op tournee zou gaan. Wij sprongen een gat in de lucht. Nieuwe muziek van Neil Finn wordt door ons altijd verwelkomd, maar als hij dit dan aanbiedt als Crowded House, dan gaan we er eens extra goed voor zitten. “To The Island” is de tweede single van het nieuwe album Dreamers Are Waiting dat op 4 juni zal verschijnen.

Duidelijk is te horen dat Finn een nieuwe benadering heeft gekozen. Neil Finn wil zichzelf blijven vernieuwen. Dus werden Mark Hart en Matt Sherrod bedankt voor bewezen diensten. Met behulp van zijn zonen Liam en Elroy, producer Mitchell Froom en oude getrouwe Nick Seymour is het geluid van de band behoorlijk opgefrist. Gebleven zijn de samenzang en sterke refreintjes, maar dat alles is nu verpakt in een wat meer ongepolijst geluid. Na een aantal keer luisteren, nestelt dit nummer zich ouderwets onder je huid. Wat dat betreft heeft meneer Finn de spijker, weer, vol op de kop geraakt.

Facebook / Instagram / Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Greybound - Everything You Say Is True (★★★½): Weinig weerhaken, veel kwaliteit

Bij muziekliefhebbers die de jaren negentig bewust hebben meegemaakt, zal de naam Jo Smeets waarschijnlijk een belletje doen rinkelen. Hij was zanger…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #30

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Crowded House - "Whatever You Want"

Wie we hier hebben, Crowded House! Doordat frontman Neil Finn nog maar eens Lindsay Buckingham moest vervangen bij Fleetwood Mac, en Crowded…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.