Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Crowded House – “Oh Hi”

© CPU – Peter Verstraeten

Crowded House was in de late jaren tachtig en de jonge jaren negentig een band die overal ter wereld de hitlijsten inschoot om er wekenlang of zelfs maandenlang de top te bemannen. Hun debuutplaat Crowded House was bekroond met de monsterhit “Don’t Dream It’s Over“. Temple Of Low Men was een plaat die de halve wereld in huis had, maar met hun langspeler Woodface bereikte de groep uit Nieuw-Zeeland zelfs het hele universum. Together Alone hield ook nog meer dan behoorlijk stand in de hitlijsten over de hele aardbol en dan ging het licht opeens uit. Tot 2007 was de band helemaal uit roulatie, maar tussen 2007 en 2021 werden alsnog drie langspelers uitgebracht die tussen de plooien van de muziekgeschiedenis zijn verloren gegaan.

De band brengt nu een nieuwe single uit met de titel “Oh Hi”. Het nummer surft mee op het toch ook al gepasseerde succes van bands als The Lumineers en Edward Sharpe & The Magnetic Zeros. De verse worp heeft een op zich ongecompliceerd, poppy deuntje met een refrein dat verwacht dat iedereen aan het stuur van zijn auto een eindje meezingt. Neil Finn wil ons graag een rondedans aan de hand doen waarbij de meisjes witte, katoenen kleedjes dragen en de jongens zich in felgekleurde t-shirts sjorren. De song klinkt eigenlijk eerder flauw, waarna het opeens stopt. De meisjes en de jongens kijken even naar de ondergaande zon, lachen naar elkaar, en beginnen aan een tweede kringetje rondhuppelen. Doorgewinterde fans zullen hier zeker nog van kunnen genieten, en Crowded House blijft – door zijn onverwoestbare gamma aan topsongs – echt een kanjer van een band, maar deze single is geen kers op de taart. De nieuwe worp is eerder een kersenpitje op een zelfgemaakt, mislukt cakeje.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Pinkpop (Festivaldag 2): Muziek drijft temperatuur naar ongeziene hoogtes

Een nieuwe dag brak aan in Landgraaf. De nacht was voor velen onrustig geweest door de hitte. Vandaag beloofde niet veel beter…
InstagramLiveRecensies

Crowded House @ Lotto Arena: Popmachine en Zonen

Frontman en popmachine Neil Finn maakte eind jaren tachtig van Crowded House een iconische popband dankzij hits als “Don’t Dream It’s Over”…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Phantom Booth - "The World Outside My Door"

Pssst. Je hebt het niet van ons, maar dit bandje zou zomaar aan het begin van iets moois kunnen staan. Niet dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.