Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Crowded House – “Whatever You Want”

Wie we hier hebben, Crowded House! Doordat frontman Neil Finn nog maar eens Lindsay Buckingham moest vervangen bij Fleetwood Mac, en Crowded House zelf al een jaar of tien geen nieuw materiaal uitbracht, leek een reünie van de legendarische Nieuw-Zeelandse band er niet meteen in te zitten. 2020 verbaast dus nog maar eens. Met “Whatever You Want” halen de gebroeders Finn hun kenmerkende poprock nog eens vanonder het stof, tot jolijt van ons allemaal.

Voor een band die we al tien jaar niet meer gehoord hebben, niet meer sinds Intriguer uit 2010, zit de schwung er nog steeds stevig in. Om het allemaal nog wat meer persoonlijkheid te geven, doen de Ozzies eens beroep op Gen Z-icoon Mac DeMarco voor de videoclip. Met het vrolijke deuntje van “Whatever You Want” heen, en het beeld van de komisch onwetende DeMarco, waarschuwt Crowded House ons wel. ‘And people will tell you whatever you want / To keep you in your place’, klinkt het onheilspellend. Het is allemaal niet zo complex en catchy als klassiekers “Weather with You” of “Four Seasons in One Day”, maar sleet zit er zeker nog niet op. Voor fans is dit gewoon genieten, en meer hebben we dezer dagen niet nodig.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

117 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dead Sara – Ain’t It Tragic (★★★★): Melodisch lawaai maken, mét charme

Het is geen schande als je nog nooit van Dead Sara gehoord hebt, maar sta ons toe daar verandering in te brengen….
AlbumsRecensies

Manic Street Preachers - The Ultra Vivid Lament (★★½): Verder kabbelen op vertrouwd terrein

Met een carrière van ruim dertig jaar op de teller kan je Manic Street Preachers wel als oude rotten in de muziekwereld…
AlbumsRecensies

Greybound - Everything You Say Is True (★★★½): Weinig weerhaken, veel kwaliteit

Bij muziekliefhebbers die de jaren negentig bewust hebben meegemaakt, zal de naam Jo Smeets waarschijnlijk een belletje doen rinkelen. Hij was zanger…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.