Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Conan Gray – “Overdrive”

Het is al weer een tijd geleden dat we nieuwe solomuziek van Conan Gray hebben gekregen. Zijn debuutalbum Kid Krow is namelijk al een jaar geleden uitgebracht, een debuut dat een behoorlijke indruk maakte. In oktober hoorden we wel nog van hem op het nummer “Fake”, met Lauv, wat zijn eerste samenwerking werd. De singer-songwriter staat vooral bekend om zijn openhartige teksten, die volgens hem ontstaan zijn als ‘coping mechanisme’. Toch zijn het hoofdzakelijk de nummers “Heather” en “Maniac” die gekend zijn bij het publiek. Nochtans was hij niet altijd de zanger zoals we hem nu kennen. Zijn pad leidde hem oorspronkelijk naar YouTube, waar hij als negenjarige video’s begon te plaatsen. Toen hij besloot muziek te coveren, werden die zulke grote hits dat een eigen muziekcarrière niet kon ontbreken.

“Overdrive” leek eerst even de nieuwe “drivers licence” te zijn, maar gelukkig ging Conan Gray een andere weg op en maakte hij er een energetisch popnummer van. De intro geeft een mysterieuze sfeer aan het lied, maar wanneer Conan begint te zingen wordt het nummer enorm verslavend. Het doet ons spontaan op repeat klikken om meteen nog eens te beluisteren. “Overdrive” is het eerste nummer in een lange tijd waarop Conan zich nog eens volledig laat opgaan in zijn blijdschap, en we zijn blij om dit te horen. Gray is nooit bang geweest om zijn gevoelens te delen en ook op deze plaat houdt hij zich niet in. Het is een waanzinnig dansbaar nummer, en als je het ons vraagt zou “Overdrive” wel eens zijn volgende hit kunnen zijn.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

110 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kai Bosch - "Orbit"

De prille twintiger Kai Bosch ruilde het kleine Cornwall op zijn zeventiende in voor Berlijn om uiteindelijk terug naar de metropool Londen…
InstagramLiveRecensies

Conan Gray @ Ancienne Belgique (AB): Tienerheld leert vliegen

Het lijstje met tieneridolen is nauwelijks bij te houden, maar toch zijn er enkele namen die we met plezier wat meer naar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Conan Gray - "Yours"

Conan Gray mag in België nog altijd geen radiohit hebben, maar zijn uitzinnige fans zorgden er alvast voor dat zijn show in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.