Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauv & Conan Gray – “Fake”

Met Lauv en Conan Gray hebben twee van de grootste doorbraken van de afgelopen paar jaar de handen in elkaar geslagen. Terwijl de ene dat deed met elektropop, trekt de ander eerder de indiepopkaart. Toch komt een samenwerking niet zo onverwachts, want de twee delen een groot deel van hun fanbase. Natuurlijk heeft Lauv al wat meer naambekendheid dankzij zijn hits als “I Like Me Better” en “fuck, i’m lonely“, maar Gray moet daar zeker niet voor onderdoen. Hij bracht afgelopen voorjaar zijn debuutplaat Kid Krow op de markt en verzamelde daarmee al miljoenen streams. Benieuwd wat dat geeft als de twee sadboys hun krachten bundelen.

“Fake” duurt nog geen tweeënhalve minuut, dus de jongens zullen snel moeten overtuigen. Het nummer komt traag op gang met een akoestische gitaar die begeleid wordt door een beat, maar dat laat nu niet bepaald een diepe indruk op ons achter. Wanneer het eerste refrein aanbreekt, lukt dat al wat meer. Conan en Lauv combineren hun hoge stemmen en proberen op hun eigen, tragere manier bombastisch binnen te komen. Toch lijkt het alsof “Fake” nooit echt helemaal van de grond komt. Het zit allemaal wel goed in elkaar, maar uiteindelijk is hun samenwerking niks nieuws onder de zon en dat hadden we eigenlijk toch wel gehoopt. Het nummer is perfect wat we konden verwachten, maar maakt net iets te weinig in ons los. Jammer, maar helaas.

De show van Lauv in Lotto Arena op 3 november werd geannuleerd.

Lauv: Facebook / Instagram

Conan Gray: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

734 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Conan Gray - "Overdrive"

Het is al weer een tijd geleden dat we nieuwe solomuziek van Conan Gray hebben gekregen. Zijn debuutalbum Kid Krow is namelijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauv - "2021"

Lauv heeft wellicht enkele goede voornemens voor het nieuwe jaar, waartoe ook het maken van nieuwe muziek gerekend kan worden. Eigenlijk zou…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2020: Een terugblik

Er vergaat geen dag waarop we met Dansende Beren niet over nieuwe muziek schrijven en zo doen we bijna elke dag weer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.