Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society – “Cain’s Heresy”

© Piran Aston

We maken er weinig woorden aan vuil: The Lounge Society is hot. De band die met zijn debuut “Generation Game” meteen wat potten brak, werd overal genoemd als de rockband om in de gaten te houden dit jaar. Ook wij gaven ze met graagte de titel van ‘Grote Beer van Morgen’ en met hun eerste single van dit jaar bewijzen ze dat ze die titel meer dan waard zijn. “Cain’s Heresy” komt op Silk For The Starving, hun eerste ep die via Speedy Wunderground zal verschijnen op 18 juni. Daarop zullen naast “Cain’s Heresy” en “Burn The Heather” nog twee nieuwe nummers staan.

“Cain’s Heresy” bijt van zich af en toont The Lounge Society op zijn meest furieuze manier. Na een goeie twee minuten explodeert het nummer namelijk in een heerlijke broeihaard van gitaren waarbij het vuur ons omarmt en meeneemt in een trippy climax. De inhoud van de single is dan weer negatiever met een grote vuist richting de politieke klasse, de dreiging van misinformatie en de ziekmakende celebritycultuur. Alles wordt op de schop genomen en dat resulteert in een krachtig, furieus postpunk nummer. The Lounge Society brengt zijn muziek met een boodschap en vergeet daarbij niet om ook instrumentaal interessant te klinken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3392 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

The Lounge Society @ Charlatan: Kort maar krachtig

Twee weken lang toverde Democrazy, met het gloednieuwe festival “Everyhting UK”, de stad Gent om in een kleine enclave van het Verenigd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society - "Blood Money"

Slechts een zestal nummers heeft het Engelse kwartet The Lounge Society op hun conto staan, maar meer dan dat hebben ze nog…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2021

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.