Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trash Boat – “He’s So Good”

Trash Boat moet voor deze beer zowat het beste zijn wat de hedendaagse poppunkwereld heeft voortgebracht. De Britten laten zich kenmerken door een stevig geluid dat soms wat naar (post)hardcore neigt. Het vijftal heeft zo met Nothing I Write You Can Change What You’ve Been Through (2016) en Crown Shyness (2018) al twee puike platen op zijn conto staan. Laatst uitgebrachte single “Synthetic Sympathy” was een onaangename verrassing, en ook de aankondiging dat de band wat meer zijn ‘eigen ding’ wilde doen in de toekomst, voorspelde weinig goeds.

Onder ‘zijn eigen ding doen’ moet Trash Boat begrepen hebben ‘het geluid kopiëren van een andere poppunkband die eens wat anders heeft geprobeerd’. Nieuwste worp “He’s So Good” is qua verloop bijna een exact kopie van Boston Manors “Stick Up”, zij het met wat meer gitaargeweld en vreemde vocale uithalen. Een kakofonie van stijlen die niet geblend, maar afgewisseld worden doorheen het nummer. Ook de songtekst doen de nodige wenkbrauwen fronsen. Voor het eerst besluit Toby Duncan wat met statements te strooien, en we zijn er nog niet helemaal aan uit of Trash Boat hier goed mee weg komt. Hopelijk weten de Britten ons die relevante boodschap de volgende keer toch wat overtuigender te brengen.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Trash Boat - Don't You Feel Amazing? (★): De verkeerde andere boeg

Wie Trash Boat zegt, zegt poppunk met hardcore-uithalen en beaamt ongetwijfeld dat de heren daar behoorlijk goed in zijn. Het vijftal uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trash Boat - "Bad Entertainment" (feat. Milkie Way)

Trash Boat blijkt al sinds het begin van het jaar te zijn vergeten van welk hout pijlen te maken, want de band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trash Boat - "Silence Is Golden"

Wat Trash Boat precies heeft bezield om een kakofonisch misbaksel als “He’s So Good” de wereld in te sturen, is nog steeds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.