Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Trash Boat – “Synthetic Sympathy”

Trash Boat is een Britse poppunkband die de uniformiteit die het genre oplegt al vanaf dag één wist te ontlopen. Meebrulbare stukjes tekst en collectieve springmomentjes worden afgewisseld met rake screams, snedige riffs en onverwachte tempowissels die de hardcorewereld in bruikleen heeft gegeven. Trash Boat doet er zijn ding mee, en wist ons al te verblijden met twee ijzersterke albums: Nothing I Write You Can Change What You’ve Been Through (2016) en Crown Shyness (2018). Dat we verheugd zijn op nieuw werk van de Britten, is een understatement met grote U.

En dat verlangen kan bij de eerste toon al meteen de vuilnisboot in. Trash Boat blijkt de afgelopen maanden iets te veel naar Bring Me The Horizon te hebben geluisterd en gekeken, iets wat je anno 2019 niet mag doen. De intro van de nieuwe single klinkt belachelijk kunstmatig en bewerkt, wat volgt als generische drek. Instrumentaal kan “Synthetic Sympathy” nooit boeien: de riffs zijn perfect inwisselbaar, de elektronische drumintermezzo’s overbodig, de woo-oohs vervelend en de breakdown geforceerd. Door zijn oppervlakkigheid, en omdat we weten hoe Tobi Duncan zijn ziel dysfemistisch kan blootleggen, weet de tekst ons ook amper te beroeren. Voor zo’n synthetisch nummer kan Trash Boat onmogelijk op onze sympathie rekenen.

Trash Boat speelt op 10 september in Kavka Oudaan, samen met Capstan en Dollskin.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

28 augustus 2019

About Author

Matthijs Vandenbogaerde


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief