Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pale Waves – “Fall to Pieces”

© CPU – Nathan Dobbelaere

We keken zelfs niet meer vreemd op toen Pale Waves nóg maar eens een single aankondigde. De Britse band rond Heather Baron-Gracie bleef de afgelopen weken maar nummers naar ons hoofd slingeren, die ons warm moesten maken voor hun tweede plaat. Warm maken deden ze in elk geval allerminst, want de albumtitel (Who Am I?) mag redelijk letterlijk genomen worden. De band is haar eigenheid helemaal kwijtgeraakt, en leek lange tijd niet uit het dipje te geraken. Na het erbarmelijke “Change” ging het met “She’s My Religion” en vooral “You Don’t Own Me” opnieuw de goede kant uit. We konden langzaamaan terug genieten van Pale Waves en daarom waren we toch wat benieuwd naar “Fall to Pieces”.

De nieuwe single komt redelijk poppy uit de startblokken dankzij de ietwat vrolijke gitaren. Als er dan alwéér een beat bij komt kijken, weten we hoe laat het is. Toch is het deze keer niet zo erg als we verwacht hadden. In de refreinen barst het nummer plots helemaal los. Elektrische gitaren klinken samen met de trage drum nogal melancholisch, terwijl de frontvrouw daar nog het nodige tikkeltje drama aan toevoegt. Het viertal speelt al een hele tijd onder hun niveau, waardoor we “Fall to Pieces” eigenlijk niet meer echt een teleurstelling kunnen noemen. Pale Waves heeft geprobeerd om hun nieuwe sound hand in hand te laten gaan met hun vroegere eigenheid, en daar is de band nog redelijk in geslaagd. Helemaal geen fantastisch nummer dus, maar het kan er uiteindelijk nog wel mee door.

Aanstaande vrijdag verschijnt Who Am I?, het tweede album van Pale Waves.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1012 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Alicia Walter - Who Am I (★★★): Energieke chaos

Wie ben ik? Dat is een vraag die we ons allemaal (onbewust) wel eens stellen. De Amerikaanse Alicia Walter gaat doorheen haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All Time Low - "PMA" (feat. Pale Waves)

Sinds het uitbrengen van hun achtste album vorig jaar, lijkt het wel of All Time Low hun muzikale identiteit van de jaren…
AlbumsRecensies

Pale Waves - Who Am I? (★): Een one hit wonder zonder hit?

Het is 8 juli 2018. IDLES’ gitarist Mark Bowen scandeert “The Tide” als pochende soundcheck, net nadat Pale Waves The Slope was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.