Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Club Kuru – “Who Am I?”

Voor mensen die graag op hun zetel liggen dagdromen, is de muziek van Club Kuru ideaal. Protagonist en multi-instrumentalist Laurie Erskine hield Club Kuru boven de doopvont in 2012. Tot 2016 musiceerde en componeerde Erskine helemaal alleen. Hij hield audities voor versterking en Laurence Hammerton bracht de sollicitatie tot een goed einde. De muziek van Club Guru is heel sfeervol en is perfect om de ogen op te sluiten en je helemaal af te sluiten van de buitenwereld. Het duo maakt zijn platen volledig zelf, vanaf het eerste idee tot de volledige eindproductie.

De nieuwe single na “Gone Like A Flower” is opnieuw een staaltje van vakmanschap. “Who Am I?” begint met een simpele gitaarpartij. Die gitaarpartij verdwijnt vrijwel onmiddellijk naar de achtergrond, en dat om plaats te maken voor een fantastische gitaarsolo die blijft resoneren tijdens het hele nummer. De drumpartij is jazzy en kan enkel gespeeld worden door een geschoolde, technisch perfecte drummer. Erskine mijmert in de nieuwe worp over het doel van alles. Wat doet eenzaamheid met een mens? Wat doe je aan zelftwijfel? Kunnen foute beslissingen teruggedraaid worden of blijven de sterren in het firmament onveranderlijk staan op hun plaats? De zanger meent echt wat hij zingt, en als luisteraar voel je de weifeling en de onzekerheid bij de frontman. “Who Am I?” klokt af op bijna zes minuten, maar na vier minuten in het verhaal laat het virtuoze duo nogmaals zien dat ze echt fantastisch is. Het drumritme verandert en we worden nog getrakteerd op alweer een heel indrukwekkende gitaarsolo. Erskine laat de laatste onzekerheden als kostbare noten uit zijn keel komen. Werd er aan antwoord gevonden op de vele vragen? Of is het eerder een verder afzakken naar een dal waar nog meer levensvragen worden opgegraven? Daarom begonnen we met te stellen dat de muziek van Club Kuru best beluisterd wordt in een zetel waarin je kan wegdromen. Iedereen mag voor zichzelf een vervolg of zelfs einde breien aan dit indrukwekkend muziekstuk.

Een comfortabele zetel is een hoog goed want Club Kuru komt op 21 juni met een nieuwe langspeelplaat die Before The World zal heten.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Club Kuru - "Before The World"

Club Kuru bracht de voorbije maanden al twee knappe singles uit. “Gone Like A Flower” en “Who Am I” leiden de nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Club Kuru - "Gone Like A Flower"

In Londen is er een duo met de naam Club Kuru. Club Kuru is eigenlijk het geesteskind uit 2012 van de klassiek…
AlbumsRecensies

Alicia Walter - Who Am I (★★★): Energieke chaos

Wie ben ik? Dat is een vraag die we ons allemaal (onbewust) wel eens stellen. De Amerikaanse Alicia Walter gaat doorheen haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.