Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pale Waves – “She’s My Religion”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Pale Waves is weer helemaal terug van weggeweest. Na grote successen met hun debuutplaat There’s A Honey stond de grote terugkeer gepland voor eerder dit jaar. Het welbekende virus gooide roet in het eten, maar op het einde van dit jaar legden de Britten hun plannen toch nog op tafel. Begin volgend jaar verschijnt eindelijk een nieuwe plaat, waarvan we enkele weken geleden al de leadsingle “Change” te horen kregen. Daaruit bleek dat Heather en haar band hun eigenheid een beetje hadden verloren en zich vooral richtten op platte girlpop. Nu kunnen we aan de hand van slechts een luttele single nog geen oordeel vellen over de nieuwe muzikale wind in de zeilen van een band, maar na het nieuwe “She’s My Religion” kunnen we dat wel.

We gaan er geen doekjes om winden: Pale Waves blijft in hetzelfde bedje ziek. De nieuwe single blijft redelijk plat en futloos. Een donkere gitaar trekt het nummer op gang en Heather doet daar nog een mysterieus schepje bovenop. Een veelbelovend begin, maar dan draait alles weer uit op een voorspelbare girlpopsong. Een flauwe ontploffing, refreinen vol dramatiek en teksten als ‘you made me feel like I was finally enough’… we moeten moeite doen om onze aandacht erbij te houden. Veel meer dan dit zit er jammer genoeg niet meer aan te komen, of we moeten op de slappe gitaar’solo’ doelen. We hadden nog wel wat hoop op een goede afloop van Who Am I?, maar “She’s My Religion” lijkt niet meteen beterschap te brengen.

Op 21 februari 2021 verschijnt Pale Waves’ tweede plaat Who Am I?.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

972 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All Time Low - "PMA" (feat. Pale Waves)

Sinds het uitbrengen van hun achtste album vorig jaar, lijkt het wel of All Time Low hun muzikale identiteit van de jaren…
AlbumsRecensies

Pale Waves - Who Am I? (★): Een one hit wonder zonder hit?

Het is 8 juli 2018. IDLES’ gitarist Mark Bowen scandeert “The Tide” als pochende soundcheck, net nadat Pale Waves The Slope was…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pale Waves - "Fall to Pieces"

We keken zelfs niet meer vreemd op toen Pale Waves nóg maar eens een single aankondigde. De Britse band rond Heather Baron-Gracie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.