Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Uma Chine – “Visits”

De Belgische band Uma Chine verscheen vorig jaar op het toneel met hun zelfgetitelde album. Zoals de cover al doet vermoeden, bestaat de muziek uit warme psychedelica, verrijkt met meerstemmige zang (Rana, Sherien en Nele), kleurrijke synths (Koen Quintyn) en wat hun benadering van psychedelica bijzonder maakt, jazzy drums (Simon Raman) en bas (Nils Vermeulen). Dat geeft het geheel een prachtig ritmisch element.

Na de single “Hold” van vorig jaar verschijnt nu hun nieuwste single: “Visits”. Dit keer windt Uma China er zeker geen doekjes om. Na een korte vocale intro tuimelen de drums en de bas wild om elkaar heen, wat doet denken aan wilde jazz fusion van de jaren zeventig. Tijdens de rest van het nummer schakelt Uma Chine moeiteloos tussen psychedelische popmuziek, indie-instrumentals en heerlijke synthpartijen. Net als op hun eerdere releases zijn het niet alleen leuke melodietjes en warme zang. Uma Chine zoekt ook verder met variaties in tempo, volume en instrumenten en weet die perfect te benutten. 

Dit nummer blijkt niet alleen muzikaal heel ingewikkeld te zijn, ook het onderwerp is complex. Uma Chine zingt in “Visits” namelijk over de hersenspinsels van een dementerende vrouw. In een staat van delirium wil ze het liefst bij haar overleden man zijn, waardoor ze zich met alle macht verzet tegen haar aardse leven. Met die informatie krijgt deze track een hele andere lading. Het woeste gekletter van de drums doet plots denken aan een moment van bewustzijn waar de vrouw plotseling van haar man wordt weggerukt, en de zoete klanken en hemelse zang zijn opeens een metafoor voor de momenten waarop ze zich in haar delirium wentelt, verenigd met de liefde van haar man. De gruwelijke werkelijkheid en de valse melancholie van dementie heeft Uma Chine hier beide weten te vangen.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify

 

 

15 posts

About author
Doe mij je muziek maar en ik vind er vast wel wat van.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

BETWEEN FRIENDS - garage sale (★★★): Elektronische heruitvinding

Een van de dingen waar die Covid-lockdowns wél goed voor waren, was de heropleving van bedroompop. Artiesten konden niet langer in de…
AlbumsRecensies

Conan Gray – Found Heaven (★★½): Teleurstellende gedaanteverwisseling

Van het internet heeft Conan Gray intussen een van zijn beste vrienden gemaakt. Een groot deel van zijn bekendheid heeft de singer-songwriter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glass Animals – “Creatures In Heaven”

Voor wie op de ‘late nights in the middle of June’ in 2020 luidkeels meezong met de gigantische hit “Heat Waves”, doet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.