Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Uma Chine – “Visits”

De Belgische band Uma Chine verscheen vorig jaar op het toneel met hun zelfgetitelde album. Zoals de cover al doet vermoeden, bestaat de muziek uit warme psychedelica, verrijkt met meerstemmige zang (Rana, Sherien en Nele), kleurrijke synths (Koen Quintyn) en wat hun benadering van psychedelica bijzonder maakt, jazzy drums (Simon Raman) en bas (Nils Vermeulen). Dat geeft het geheel een prachtig ritmisch element.

Na de single “Hold” van vorig jaar verschijnt nu hun nieuwste single: “Visits”. Dit keer windt Uma China er zeker geen doekjes om. Na een korte vocale intro tuimelen de drums en de bas wild om elkaar heen, wat doet denken aan wilde jazz fusion van de jaren zeventig. Tijdens de rest van het nummer schakelt Uma Chine moeiteloos tussen psychedelische popmuziek, indie-instrumentals en heerlijke synthpartijen. Net als op hun eerdere releases zijn het niet alleen leuke melodietjes en warme zang. Uma Chine zoekt ook verder met variaties in tempo, volume en instrumenten en weet die perfect te benutten. 

Dit nummer blijkt niet alleen muzikaal heel ingewikkeld te zijn, ook het onderwerp is complex. Uma Chine zingt in “Visits” namelijk over de hersenspinsels van een dementerende vrouw. In een staat van delirium wil ze het liefst bij haar overleden man zijn, waardoor ze zich met alle macht verzet tegen haar aardse leven. Met die informatie krijgt deze track een hele andere lading. Het woeste gekletter van de drums doet plots denken aan een moment van bewustzijn waar de vrouw plotseling van haar man wordt weggerukt, en de zoete klanken en hemelse zang zijn opeens een metafoor voor de momenten waarop ze zich in haar delirium wentelt, verenigd met de liefde van haar man. De gruwelijke werkelijkheid en de valse melancholie van dementie heeft Uma Chine hier beide weten te vangen.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify

 

 

6 posts

About author
Doe mij je muziek maar en ik vind er vast wel wat van.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single KUZKO - "Party Till It's Over"

Het Nederlandse synthpopduo KUZKO beantwoordt onze collectieve knaldrang alweer met een bijzonder fijn, maar vooral extreem catchy nummer. “Party Till It’s Over”…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Honey Hahs – “Star Woman”

Een frisse wind waait door Zuid-Londen: Rowan, Robin en Sylvie, een zussendrietal tussen 14 en 19 jaar, vertellen in “Star Woman” het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.